Sp Rekken 1 – Fc Berghuizen 1

Op een zonovergoten middag moest Rekken 1 vechten voor lijfsbehoud in de 4e klasse. Nadat het Rekken vorige week was gelukt om directe degradatie te ontlopen door met 3-2 bij Aramea te winnen volgde afgelopen zondag de nacompetitie wedstrijd tegen Berghuizen. Er werd om 14:00 uur afgetrapt in Hengelo bij Hvv.
Bij aankomst in Hengelo was vrijwel iedereen verbaasd over de staat van het veld. Werkelijk een biljartlaken waarbij er zelfs vlak voor de wedstrijd nog werd gesproeid. Na de scherpe warming-up werd er om stipt 14:00 uur afgetrapt voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De 1e 10 minuten ging het spel heen en weer waarbij Berghuizen de betere kansen kreeg. Rond de 15e minuut werd een afgeslagen corner werd deze opnieuw ingebracht waarbij B. Helmers precies op de goede plek stond en de 1-0 kon binnen knikken. Helaas bleef deze stand niet lang op het scorebord staan want niet veel later lag de bal aan eigen zijde strak in de winkelhaak. 1-1. Vlak na de 1-1 kreeg Rekken, wederom door een opnieuw ingebrachte corner, een grote kans op de 2-1 maar helaas werd deze van de lijn gehaald en dat nog wel door een eigen speler. Ruststand 1-1.
Vlak na rust bleef het spel heen en weer gaan waarbij er aan beide kanten kleine kansen kwamen maar dit niet leidde tot een goal. Rekken werd sterker richting het einde van de 90 minuten en dit leidde dan ook tot een paar grote kansen maar hier werd er geen van benut. Dit betekende dat er na 90 minuten een tussenstand was van 1-1 en dat er werd verlengd. Na 5 minuten, in het 1e kwartier van de verlenging, werd de lange bal gespeeld door Berghuizen deze kwam achter de laatste linie van Rekken het duel met de diepgaande speler werd verloren waardoor de spits van Berghuizen 1 op 1 kwam met de keeper van Rekken en deze kans liet hij niet liggen. 1-2. De laatste 10 minuten van de verlenging werd er nog even doorgedrukt door Rekken maar helaas mocht dit niet baten en viel er zelfs nog een goal voor Berghuizen. 1-3.

Door het 1-3 verlies in Hengelo weet Rekken (helaas) dat het gedegradeerd is en volgend jaar zal uitkomen in de 5e klasse. Volgend jaar zal er alles aan worden gedaan om direct weer terug te keren naar de 4e klasse.
Wij willen de Supporters bedanken voor de steun het afgelopen seizoen en wij hopen dat jullie ons volgend jaar ook weer steunen en supporten zodat er zo snel mogelijk kan worden teruggekeerd in de 4e klasse!