Rekken1 – Rietmolen1

Na een spectaculaire zege in Boekelo stond er dit weekend het belangrijke duel met Rietmolen op het programma. Na deze wedstrijd had Rekken er het volste vertrouwen in om deze lijn door te zetten en de nodige 3 punten op ’t Asterloo te houden. De eerste helft was in het voordeel van Rekken dat scherp begon en veel gevaarlijke aanvallen via de flanken opzette. De scheids had in deze helft ook een hoofdrol, J. Stein was ontkomen aan de twee centrale verdedigers van Rietmolen en rende in een rechte lijn op het Rietmolense doel af totdat hij werd gevloerd door de Rietmolense goalie. Een echt 100% scoringskans werd hem daardoor ontnomen hier zou maar één straf op staan en dat was een rode kaart. Maar deze werd tot ieders verbazing niet gegeven door de scheidsrechter. De Rietmolense doelman kreeg een gele kaart en  mocht dus blijven staan dus bleef het een strijd van 11 tegen 11. Rekken zwakte af na dit moment en kwam 6 minuten voor rust met 0-1 achter. De eerste kans die Rietmolen kreeg ging er dan ook in. Het zat Rekken niet mee in de eerste helft en ging daarom ook maar snel aan de thee om het in de tweede helft recht te zetten. Helaas lukt dit niet en Rekken creëerde geen kansen meer. Voetballend werd het ook wat minder en de lange bal werd sneller gehanteerd waardoor er geen echte kansen meer gecreëerd werden. In de tweede helft viel ook nog de 0-2, een schot van de linksbuiten van Rietmolen wat niet eens op een schot leek werd verkeerd beoordeeld door D. Bijlsma. Een zeldzame fout waardoor een  speler van Rietmolen de bal vrij eenvoudig in het doel van Rekken kon tikken. Na dit incident brandde de wedstrijd uit als een nachtkaars en verloor Rekken met 0-2 van Rietmolen. Rekken treed aankomende week twee keer aan tegen EMOS uit Enschede. Aankomende donderdag de thuis wedstrijd en zondag de return in Enschede.