BSC Unisson – SP Rekken

Sp Rekken trapte op zaterdagavond af tegen BSC Unisson uit Boekelo. De laatste fase van de competitie is aangebroken en alle wedstrijden zijn van groot belang om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Elke punt kan het verschil maken. Wat weinig mensen hadden verwacht op een zonnige zaterdag, gebeurde toch. Rekken sleepte 3 punten uit het duel in Boekelo.

Sp Rekken begon de wedstrijd in tegenstelling tot het voorgaande duel tegen Buurse, in balbezit redelijk goed. In balbezit van de blauwhemden had Rekken wat moeite met de balvaste spelers die het middenveld domineerden. Vele, maar vooral lichte overtredingen zorgden voor vele vrije ballen voor Unisson. Dit waren naast de cornerballen de enige gevaarlijke, maar toch vele aanvallende impulsen van de Boekelose formatie. Waar de topscorer van de 4e klasse B in het duel in Rekken nog een opvallende uitblinker was, was hij deze avond een stuk minder zichtbaar. De meest opvallende spelers van Boekelo voetbalden op het middenveld. In balbezit konden deze behendige, doch fysieke heren de rust goed bewaren en de, misschien wel te gretige Rekkense middenvelders vaak gemakkelijk uitkappen, waardoor ze de aansluiting naar voren gemakkelijk konden vinden.

Toch kon het vlaggenschip van het bijna 50 jaar bestaande dorpsclubje uit Rekken, er voetballend soms redelijk tot aardig goed uitkomen. Zo kwam de bal snel via verschillende schijven terecht bij de middenvelder van Rekken die in het gat op de linksbuiten positie dook, waarbij de linksbuiten van Rekken zich formeerde rond de zestien. Een geplaatste voorzet kwam terecht op het hoofd van de linksbuiten die de bal met een boog, maar toch geplaatst de keeper verschalkte in de rechterbovenhoek. 1-0 Rekken. Een enigszins verrassende voorsprong voor Rekken. Dit motiveerde de ploeg waardoor het iets makkelijker ging voetballen.

Toch bewees, op het meest ongelukkig moment, waarom de topscorer van Boekelo er voor de wedstrijd van zaterdag er al 16 in het netje had liggen. Hij stond wederom op het juiste moment op de goede plek. Hij tekende in de 45e minuut aan voor zijn 17e van het seizoen. Dit zorgde voor mineur in de kleedkamer van Rekken. Toch kwam Rekken met vertrouwen uit de kleedkamer.

Door hard werken en de juiste instelling kon Rekken af en toe een speldenprikje uitdelen dat laat in de wedstrijd, lees 80e minuut, resulteerde in een vrije trap op de linksbuitenpositie. De bal werd tussen de keeper en de laatste linie gelegd waardoor 2 Rekkense aanvallers de mogelijkheid hadden om deze bal erin te werken. Dit lukte de jonge spits van Rekken met het hoofd waardoor Rekken op 2-1 voorsprong kwam. Hierop ging Boekelo opportunistischer voetballen, waardoor Rekken meer werd teruggedrongen en enkele gevaarlijke cornerballen moest wegwerken. Door het aanvallende spel van BSC kon Rekken in de slotminuut de vermoeide verdediging er uitlopen, waardoor het doorgang had richting de goal zonder nog gehinderd te worden door verdedigers. De uitkomende keeper kon hiermee in de korte hoek worden verschalkt en hiermee waren de 3 punten een feit. Dit was in sinds 14 oktober in de wedstrijd tegen Aramea in eigen huis niet meer gebeurd. Na afloop was er euforie en wie weet is dit een kantelpunt voor de jonge Rekkense ploeg om in de buurt te komen van haar concurrenten.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.