Rekken 4

Lochuizen 2 – Rekken 4, 10-03-2019
Daar waar in heel Nederland het amateurvoetbal  op z’n gat lag vanwege een overdaad aan neerslag, werd ergens diep in de bossen van buurtschap Lochuizen een waar voetbalgevecht voltrokken. Hier lag een strak gemaaid matje, waarvan we hoopten dat deze bestand was tegen een verzameling van spelers boven de 90 kilogram.

Met onder andere gastspelers als Rob G, Marc M, en schutterskoning Daan S.V.M. trokken we ten strijde. Nadat Marc M. met een plank grillworst over het veld was gegaan, besloot de scheidsrechter te beginnen. Rekken kwam al spoedig op voorsprong na prachtig voorbereidend werk van Nick, Oliver en afmaker Rob G, 0-1. Hoewel Rekken wel de bovenliggende partij was, ging het mee in het niveau van de weersomstandigheden en de ambiance in Lochuizen. De wedstrijd werd rommeliger, met veel overtredingen, slidings en glijpartijen tot gevolg.

De oorzaak was met name de scheidsrechter, die beide partijen “los liet” maar daarmee ook de grip op de wedstrijd. De beste man had zichzelf een hoop narigheid kunnen besparen, door in de eerste helft als sneller de grens van het toelaatbare duidelijk te maken.Inmiddels waren er ook enkele toeschouwers uit Rekken aangesneld, in het bar en boze weer. Ze wisten het veld vanaf de parkeerplaats makkelijk te bereiken, want de oerkreet van Nick VDL, na een mislukte kans was tot ver achter de Needse Berg te horen.

Hoewel de leiding in de trust trachtte de spelers duidelijk te maken dat het wat rustiger moest, bleek dit in goede bedoelingen te sterven. De gehele 2de helft werd ontregeld door vele en steeds hardere overtredingen. De gele kaarten, en zelfs 2 rode kaarten zorgden voor een bizarre wedstrijd, waarin Lochuizen steeds meer aandrong op een puntje. Dit hadden ze op basis van werklust wellicht ook wel mogen krijgen. Toen het opeens 9 tegen 9 werd op een groot veld, besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen voor Lochuizen. Het zat ons deze dag mee, want keeper Daan wist de bal te keren. Met nog enkele stuiptrekkingen voor de goal van Rekken, en een attente doelman wisten we de punten weer mee te nemen naar Rekken.

Markelo 6 – Rekken 4. 24-03-2019 09:00 uur.
Op deze vroege ochtend mocht Rekken aantreden tegen koploper Markelo. De wedstrijd begon om 9 uur, waardoor we om 07:45 ’s ochtends konden vertrekken. Rob O, gewend aan de tijden in collegezalen, had besloten zich vroegtijdig af te melden. De penningmeester had al een “tikkie” klaargezet, zodat de laatkomers gelijk konden aftikken. Wonderwel was iedereen op tijd.  Door koplopers Neede en Markelo werden we als gevaarlijke outsider gezien voor de titel. Aan ons om deze naam waar te maken.

We speelden goed en georganiseerd, en iedereen voerde de taken naar behoren uit in de eerste helft. Na enkele speldenprikjes mochten we ons zelf belonen met de 0-1, gemaakt door Nick. Markelo is een goede tegenstander, want we kregen moeilijk vat op de doorschuivende middenvelders. Tot gigantische kansen kwam dit echter niet.  In de rust heerste vooral tevredenheid, maar we wisten dat het niet makkelijk zou worden. In overleg met de wissels besloten we het even zo te laten staan. Alles omgooien wordt ons spel vaak niet beter van. Compliment voor Jochem A. en Niels te D. die aangaven zichzelf te willen opofferen in het teambelang.

Na rust kwam het nog tot een redelijke kans voor Rekken op de 0-2, maar de eerlijkheid gebied om te zeggen dat we de rest van de 2de helft met name achteruit hebben gelopen, en het vooral tegenhouden was. Een loeihard schot op de paal deed ons ontsnappen, maar een frommelgoal leidde uiteindelijk tot de 1-1 van Markelo. Saillant detail was dat onze grensrechter de vlag hanteerde voor buitenspel. Daar waar de collega assistent de hele wedstrijd keurig werd opgevolgd door de scheidsrechter, besloot de leidsman in dit geval op zijn eigen inzichten af te gaan. Hoewel de Rekkenaren verbolgen waren over de totstandkoming van de goal, met de uitslag kon een ieder leven.  Aan ons de taak om het onze concurrenten lastig te blijven maken, en bovenin mee te draaien. Plezier staat voorop, en dat lukt dit seizoen heel aardig.

 

Gerelateerde berichten

20 Thoughts to “Rekken 4”

Comments are closed.