Pupil van de week: Jens Rotering

Balsponsor: Hoveniersbedrijf Spijkerman & Goering  >>> Zondag speelt Sportclub Rekken thuis tegen BSC Unisson. Het kan een spannende wedstrijd worden want de club uit Boekelo heeft maar 3 punten meer verzameld dan Rekken. De 9 jarige Jens Rotering is dan de blije pupil van de week. Jens hoopt vurig dat het team van Rekken in vorm is en de wedstrijd winnend afsluit.

De ouders van Jens zijn Evelien en Jozef. Jens is de jongste thuis. Zijn broer heet Niels en Iris en Lynn zijn zijn zussen. De familie Rotering woont op het Oldenkotte. De grens met Duitsland loopt dwars door het dorpje en Rotering is het laatste huis voor de grens. De moeder van Jens, Evelien heeft een mooie kapsalon aan huis en Jens zijn vader heeft een café met een mooi terras en een winkel met kruidenierswaren en andere nuttige dingen. Naast Nederlanders bezoeken veel Duitsers de winkel. Koffie is het meest verkochte product aan onze Oosterburen omdat dat in Duitsland veel duurder is.

Saskia is de naam van het dwergkonijntje die bij de Roterings woont. Het beestje is heel lief en houdt van knuffelen. Regelmatig mag hij zijn hokje uit om een uitstapje te maken op het gras. Naast brokjes houdt hij van groente. Van lekkere worteltje wordt Saskia helemaal blij.

Jens zit in groep 6 op IKC de Berkel in Rekken. Krea, rekenen en gym vind hij de mooiste vakken. Juf Kim is volgens Jens heel aardig en kan goed les geven. Groep 6 bestaat uit 11 kinderen die het allemaal goed met elkaar kunnen vinden. Jens heeft genoeg goede vrienden. Hun namen zijn Lynn, Sem, Douwe, Boaz en Sil.

Over zijn toekomst heeft Jens ook al nagedacht. Hij wil later architect worden. Hoe dat vorm gaat krijgen weet hij nog niet. Je kan van alles ontwerpen zoals huizen, kantoren, bruggen, flats, torens en stadions. Wel weet hij dat hij dan naar de architectenschool moet. En dan moet je minstens VWO of HAVO hebben. Jens denkt dat hij dat wel gaat halen.

Jens is inmiddels al weer 4 jaar lid van Sportclub Rekken. Hij heeft daar al veel successen meegemaakt. De eerste 2 jaren van zijn voetbal loopbaan werd hij met zijn team glansrijk kampioen. Het derde jaar ging ook prima. Met minimaal 7 doelpunten verschil werd altijd gewonnen. Er was echter ook nog een andere ploeg die net zo succesvol was. Toen ze tegen elkaar speelden moest Rekken het onderspit delven en verloor met 8 – 7. Dat was jammer. Het derde kampioenschap op rij ging niet door.
Jens speelt nu in het team Jo11. Dit jaar is het team in de hoogste klasse ingedeeld en dat is duidelijk te hoog gegrepen. Jens vindt het niet erg dat er nu vaak verloren wordt. Daar leer je van weet hij. Hij hoopt wel dat er na de winterstop een nieuwe indeling gemaakt wordt zodat de wedstrijden meer gelijk op gaan. Jens heeft al op meerdere plekken in het team gespeeld. Eerst was hij rechtsvoor, daarna speelde hij op het middenveld en tegenwoordig is hij de spits van zijn team. Als Jens mocht kiezen stond hij het liefste op het middenveld. Volgens Jens is Sportclub Rekken Jo11 een fijn vriendenteam die veel plezier met elkaar hebben. En de trainer Tygo en leider Michel passen daar prima bij. In zijn vrije tijd oefent Jens vaak thuis. Hij schiet dan de ballen zo hard mogelijk tegen de garagedeur en hoopt daardoor zijn schotkracht te verbeteren. Ook is hij met vrienden vaak te vinden op het kunstgrasveld op het Asterloo.

Jens is een sportieve jongen en is er maar druk mee. Voetbaltraining is op dinsdag en donderdagavond. Avondgym doet hij bij GAREO op vrijdagavond en op zaterdag is de voetbalwedstrijd. Jens vindt Thies Diepenmaat de beste voetballer van Rekken. Als beste speler van Nederland tipt hij Johan Cruijff. Jens heeft wel eens beelden van hem gezien en weet dat Johan misschien wel de beste voetballer van de wereld is geweest. Hij vind het mooi dat een stadion naar hem genoemd is: de Johan Cruijff Arena. Tegenwoordig vind Jens de Braziliaan Neymar de beste voetballer van de wereld. Jens is supporter van PSV. Tot nu toe hebben ze alles gewonnen en ze staan eerste. Jens denkt dat de Eindhovenaren opnieuw kampioen van Nederland worden. Paris Saint Germain is het beste team van de wereld. Jens volgt ze regelmatig op TV. Jens denkt dat ze een grote toekomst hebben met de steraanvallers Neymar en Mbappe.
Zondag is het zo ver. Jens mag pupil van de week zijn bij Rekken. Hij heeft er heel veel zin in en hoopt dat veel mensen komen kijken. En wij van Sportclub Rekken hopen dat het een mooie en sportieve wedstrijd gaat worden en dat Jens en alle mensen die komen kijken een fijne middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.