Historie: Rekken Promoveert naar 5e klasse

Verslag “De Voorzet” juni 2006 :

Rekken 1 had zich op de laatste speeldag geplaatst voor de nacompetitie. Met SVBV en GSV ’31 werd er gestreden om promotie naar de 5e klasse.De eerste wedstrijd tussen SVBV en GSV eindigde in 3-3. Op Hemelvaartsdag moest Rekken tegen SVBV spelen. De vele toeschouwers zagen een spannende wedstrijd die eindigde in 1-1. Daarmee wist iedereen wat de spelers te doen stond; winnen in Geesteren. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de competitie had Rekken beide wedstrijden verloren, het was al jaren geleden dat Rekken in Geesteren had gewonnen van GSV. Maar het was niet onmogelijk. Zondag 28 mei 2006: Er was erg veel publiek meegereisd naar Geesteren. Rekken speelde een goeie wedstrijd en won met 1-3. Opnieuw fantastisch! Voor het eerst in haar bestaan is Rekken 1 gepromoveerd naar de 5e klasse !

Een historisch moment voor sp Rekken maar vooral spectaculaire wonderschone voetbalwedstrijden bekeken door grote aantallen Rekken aanhangers deden de laatste dagen van het seizoen de grondvesten trillen op het Asterloo en daarbuiten. In de Voorzet een kleine foto impressie en verslagen van o.a. de wedstrijd tegen GSV, de receptie en het verslag van de Berkelfm pagina.

 Rekken promoveert naar 5e klasse:
Door een 3-1 overwinning op GSV’63 is Sportclub Rekken zondag gepromoveerd naar de 5e klasse. In de finale van de nacompetitie van de zesde klasse D was tot de laatste speeldag alles nog open. De winnaar van de wedstrijd tussen GSV en Rekken zou promoveren naar de vijfde klasse, bij een gelijk spel zou SVBV de lachende derde zijn. Dat laatste gebeurde dus niet. In een wedstrijd die bol stond van de spanning aan beide kanten, was het vooral de thuisploeg uit Geesteren die het meeste balbezit had. Toch kwamen er uit dit overwicht maar weinig kansen. Die werden wel aan de andere kant gecreëerd.De groenhemden uit Rekken waren in de 20ste minuut voor de eerste keer trefzeker. Mark Rhebergen wist te scoren uit een fraaie voorzet van rechts. Even leek heterop dat Rekken meteen daarna de tweede zouden scoren, en de wedstrijd voortijdig zouden beslissen, maar na een paar minuten herpakte zich GSV’63 en bleef het spel zich vooral op de helft van Rekken afspelen. Toch sloeg Rekken wederom genadeloos toen. In de derde minuut van de tweede helft was het Maikel Stokkers die de 2-0 op het scorebord wist te brengen. Dit was het teken voor Tonnie Schuurmans, de coach van de thuisploeg voor een offensief. Maar veel nut had dit niet, tot dat er een rode kaart viel voor Bert Reurslag van GSV. Zoals vaak gebeurt, is dit een teken voor de 10 overgebleven spelers er een schepje bij op te leggen. Uiteindelijk wist de thuisploeg in de 30ste minuut de voorsprong terug te brengen tot 1. John Koeleman was de gelukkige, toen een afstand schot van hem onhoudbaar door een speler van Rekken in het doel geleid werd. Een waar offensief ontspon zich op het veld, waarbij de uitstekend leidende scheidsrechter Denkers uit Winterswijk menigmaal de gemoederen moest bedaren.  In de 40ste minuut kwam voor de Rekkenaren aan alle onzekerheid een eind.   Bram Rhebergen kopte met een schitterend boogballetje de 1-3 binnen, en bracht daarmee na 33 jaar Rekken weer eens een stapje hoger.   “Een prachtig afscheidscadeau,”aldus de winnende trainer Gerard Magendans, die volgend seizoen naar KSH vertrekt. “Hier hebben we het allemaal voor gedaan. Na de rode kaart van GSV bij een 2-0 voorsprong denk je: dat is kat in bakkie. Maar je wordt dan misschien toch iets gemakzuchtig en ze scoren dan nog 2-1 ook. Maar al met al hebben we verdiend gewonnen. We hebben de belangrijkste punten van GSV uitgeschakeld en er zat bij ons gewoon meer voetbal in.” Voor GSV-trainer Tonnie Schuurman waren de druiven zuur. “Blijkbaar rust er een vloek op de nacompetitie voor GSV, want dit is nu de derde of vierde keer dat het net niet lukt. Ik had gehoopt daar verandering in te brengen, maar helaas.” De ploeg uit Geesteren leek te veel last te hebben van de zenuwen. “Als je kijkt naar de entourage en zoveel publiek. Dat hebben we niet iedere week. De ploeg die daar het beste mee om kon gaan, heeft gewonnen. Rekken was ook feller in de duels, dus hebben ze verdiend gewonnen.  Ik ben wel teleurgesteld over het feit dat we niet hebben kunnen brengen wat we normaal doen. Tegen Barchem hebben ww laten zien dat we beter kunnen. Als we dat vandaag weer hadden gedaan, had er een beter resultaat ingezeten. We moeten hopen dat we volgend jaar weer een periode kunnen pakken. ”

Opstellingen:

GSV ’63:  Jorrit Temmink, Bert Reurslag (65. min rood), Rob Pasman, Henk Tragter, Marco Egberink, Koen Rensink, John Koeleman, Thijs Waanders (50. min Jordi Wittebroek), Paul Florijn, Michel Veenstra, Patrick Huurneman

Sc. Rekken Bart Postma, Jorik Reijerink (60 min Björn Roosink), Wouter Ebben, Harm Koerselman, Martijn klein Gebbink, Bram Rhebergen, Jerzy Aarnink (86 min 2x geel), Maikel Stokkers, Patrick Nijland, Mark Rhebergen, Paul Kuiper

Scoreverloop:
0-1  20. minuut Mark Rhebergen
0-2 48. minuut Maikel Stokkers
1-2  75. minuut John Koeleman
1-3  85. minuut Bram Rhebergen

Foto’s wedstrijd en receptie :

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.