Rekken-Aramea 3-2

Rekken pakt broodnodige punten in eigen huis. De ploeg van Edwin van Eerten versloeg Aramea met 3-2, waarin Jasper Stein een hoofdrol speelde.

Rekken begon met de volgende namen:

 1. Dylan Bijlsma
 2. Marc Blauuboer
 3. Patrick Nijland ©
 4. Bram Helmers
 5. Mike Kerkemeijer
 6. Kevin Stokkers
 7. Damas Damen
 8. Thijs Tankink
 9. Jasper Stein
 10. Thies Diepenmaat
 11. Merijn Roos
 12. Dennis Schepers
 13. Koen Konniger
 14. Tom Bannink
 15. Roy Leusink
 16. Robin Wegdam

Door het ontbreken van basisspelers Joey Vos en Timo Buunk moest van Eerten noodgedwongen uitwijken naar andere spelers. Diepenmaat werd een linie naar achtergeschoven en Stein nam de spitspositie over. Damen verving Vos op de rechtsbuiten positie. De wedstrijd begon rustig waarbij Rekken, Aramea het spel liet maken. Aramea had ondanks de technisch vaardige spelers moeite om door het zeer compacte Rekken heen te spelen. Rekken stond goed georganiseerd opgesteld maar kon niet geheel zonder overtredingen de dreiging van de Club uit Enschede een blok zetten. Blaauboer pakte al vroeg in de wedstrijd na 9 minuten de eerste gele kaart.  De grootste kansen kwamen van het afwachtende Rekken. In een omschakeling in de 16e minuut was het raak. Merijn Roos zette de bal laag voor en kwam door het slecht verwerken van Aramea panklaar voor de voeten van Jasper Stein. Toen was het voor de spits een koud kunstje om de bal in het net te werken.

De ploeg van Arnold Marshall kwam hierop met een antwoord. Het spel werd versneld door de bezoekers en kwamen hierdoor dichter bij het goal van Rekken te spelen. In de 30ste minuut slingert de linksback de bal voor rond randje zestien. Dylan Bijlsma kwam iets uit en de fysieke Rico Wijnstekers (spits Aramea) won het kopduel van centrale verdediger Nijland. Hierdoor kopte hij de bal over Bijlsma in de touwen.

Net voor de thee kwam Rekken nogmaals op voorsprong. Damas Damen stuurt Merijn Roos weg met een steekpass, waarop Roos de bal keurig buiten het bereik van de keeper plaatst.  Ruststand 2-1.  Na de rust moest het gebeuren.  De concentratie moest aanwezig zijn en Rekken moest de eerste 15 minuten proberen te overleven. Aramea ging namelijk op zoek naar de gelijkmaker. Tom Bannink was in het veld gebracht ten kosten van Patrick Nijland die met een blessure het veld moest verlaten.

Na een paar kansen over en weer kwamen de Enschedeërs weer op gelijke hoogte. Wijnstekers maakte in de 79ste een knap doelpunt die verdekt door de benen van Bram Helmers heen schoot, Bijlsma was gezien.Het leek op een remise af te stevenen, maar in het slot van de wedstrijd won Jasper Stein een kopduel waardoor hij hem verlengde op Merijn Roos. Roos zette de bal voor, Tommy Gabro (keeper Aramea) ging onder de bal door. Stein was er oplettend bij en rondde hem knap met zijn hoofd af.

Doordat de met kaarten strooiende scheidsrechter behoorlijk wat blessuretijd rekende, waren er nog enkele minuten van billenknijpen voor de toeschouwers langs de kant en de bank. Een paar minuten voor tijd werd Robin Wegdam nog in het veld gebracht om de verdediging van Aramea nog eens flink onder druk te zetten en de bal voorin vast te houden. Uiteindelijk heeft Rekken terecht gewonnen met 3-2. De ploeg uit Rekken heeft op karakter en doeltreffendheid de punten thuis gehouden.

Zaterdag aanstaande staat de derby tegen Eibergen thuis op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er door de jeugd van Rekken gestreden om een penaltybokaal en rondom de wedstrijd zal er muziek worden gedraaid door DJ Wall-D, beter bekend als Waldo Rhebergen, de Rekkense rechtshalf van hoofdklasser RKZVC uit Zieuwent.
De Club van 100, een fanatieke groep sponsoren, zorgt voor een lekkere barbecue en er zal een buitentap aanwezig zijn. Daarnaast zijn er een zogeheten ‘blinde toto’ en een Rad van Fortuin. Die moeten zorgen voor het nodige vermaak. Hopelijk zien we jullie allen de 20e!

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.