Pupil van de week: Sem Rijgwart

Balsponsor: Rekken 1  –  FC Aramea 1 , Sport 2000 Ter Avest  >>>  Ik hou heel erg van voetbal !!! En dat is echt waar! Voor hem is er maar één favoriete sport en dat is voetbal. Deze sympathieke en spontane jongen is 9 jaar. En inmiddels al weer 2 jaar met veel plezier lid van Sportclub Rekken. Hij is de stoere en betrouwbare verdediger van het team JO11. Dit is een gezellige en leergierige groep die onder leiding van de trainers Tygo en Robin steeds beter gaan voetballen. We hebben het over Sem Rijgwart. Zondag is hij pupil van de week bij Sportclub Rekken. Koploper FC Aramea uit Enschede komt dan naar het Asterloo. Sem is maar wat blij dat hij zondag aan de beurt is en de pupil van de week mag zijn. Maar hij is ook wel een beetje zenuwachtig.

Sem woont samen met zijn ouders Carina en Eric en zusje Kim aan de Kienvenneweg in een mooie woonboerderij. Eric werkt in de technische buitendienst van Douwe Egberts. Hij onderhoud koffiemachines die in de horeca gebruikt worden en rijdt voor zijn werk kris kras door Nederland in zijn rode service auto. Carina is bij de bereden politie, standplaats Nunspeet. Ook was ze jaren instructeur bij de Molenruiters.  De familie Rijgwart heeft veel dieren. Met heel veel passie en kennis van zaken geeft Sem een rondleiding. Als hij Blikky roept komt een mooie zilvergrijze poes met witte pootjes aan rennen. Blik is al 15 jaar oud en heel erg lief. Dan komen we Baco en Wiskey tegen, twee grote honden die zusjes van elkaar zijn. Het zijn brave beesten die erg van knuffelen houden. Als het nodig is zijn ze ook wel waaks.

Dan maken we kennis met Zip, het paard waar mama Carina wedstrijden op rijdt. Daarna komen we bij de pony’s Nino, Billy en Sjors. Sem’s zusje Kim is een echt paardenmeisje rijdt op Nino. Nino kan ook voor een karretje en dat vind Sem wel leuk. Sem is niet zoon grote fan van paarden. Hij heeft wel eens geprobeerd op een pony te rijden, maar omdat het dier schrok is hij er bijna afgevallen.

Dan gaat de rondleiding verder en komen we bij de plek waar Stoffer de poes begraven is welke Sem nooit gekend heeft. Als we bij de dwergschapen zijn verteld Sem dat hij het erg leuke beesten vind en ze ook voer geeft. Er zijn drie volwassen schapen en vier lammetjes die luisteren naar de namen Eric, Sem, Carina en Marietje. Er was nog één lammetje die Kim heette maar die hebben ze verkocht. Sem was erg blij dat hij mocht kijken toen een lammetje werd geboren. Hij kan precies vertellen hoe dat is gegaan.

Dan gaan we het huis binnen. We komen bij een mooi aquarium en tellen 9 kleurige vissen en één jonkie. Kim en Sem zorgen er voor dat de vissen genoeg te eten krijgen. Sem zit op IKC de Berkel in groep 6 bij juf Kim. Buiten spelen, rekenen en gym vind hij de leukste vakken. Het is een leuke school. En juf Kim is ook leuk en gezellig. Sem heeft ook al goed nagedacht over zijn toekomst. Hij wil later brandweerman worden.

Vrienden en vriendinnen heeft Sem genoeg. Linn is zijn vriendin in Rekken en ook kan hij goed opschieten met zijn nichtje Lauren uit Haaksbergen. Boaz, Jurre, Sil en Jens zijn fijne vrienden uit Rekken. Aaron, ook een vriend woont in Haaksbergen. Ook zijn neefje Mees uit Delden hoort bij zijn vriendengroep.

Zondag is het dus zover. Sem mag pupil van de week zijn bij Rekken. Samen met de scheidsrechter zal hij als eerste het veld opstappen en de wedstrijdbal dragen. Dan gaat hij helpen met de toss. En daarna gaat hij proberen met een mooi schot de keeper van Aramea te verslaan. Het eerste doelpunt voor Rekken zal dan een feit zijn. Sem hoopt dat Sportclub Rekken daarna meer goals gaat maken als de tegenpartij en dus gaat winnen. Ook hoopt hij dat het een mooie, spannende en sportieve partij zal worden. Wij van Sportclub Rekken hopen dat Sem en zijn familie en vrienden en iedereen die is gekomen een fijne middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

21 Thoughts to “Pupil van de week: Sem Rijgwart”

  1. thesis statement example for argumentative essay https://choosevpn.net/

Comments are closed.