Pupil van de week: Douwe Veldhuis

Balsponsor  SP.Rekken – TVO :  AJ Musicstore
9 jaar geleden werd hij geboren in Sint Isidorushoeve. Zondag bij de opening van het nieuwe seizoen mag deze blije, spontane en sympathieke jongeman Pupil van de week zijn bij Sportclub Rekken. Zijn naam is Douwe Veldhuis. TVO komt naar het Asterloo. Voor Franklin, de papa van Douwe is dat extra mooi want hij speelde zijn hele voetballeven met veel plezier bij deze club uit Beckum.

Douwe woont samen met zijn ouders Franklin en Ellis en zijn zus Silke aan de Lindevoort. Ze wonen in een mooi nieuw huis met een grote tuin. Douwe is erg blij met de tuin, want hier kan hij zich mooi uitleven met voetballen en trampoline springen. Ook wonen er bij de familie Veldhuis twee cavia’s. Tot een paar maanden geleden waren dit Knabbel en Babbel, maar nu Knabbel is overleden, heeft Babbel met Pip een nieuw vriendje gekregen. Ze wonen in een hok in de keuken. Regelmatig mogen ze in de ren op het gazon.

Douwe zit op IKC de Berkel in groep 6 bij de juffen Kim en Dieneke. Rekenen vind Douwe het leukste vak. De Berkel is volgens Douwe een fijne school waar je veel lol kunt hebben maar ook veel kan leren. Vrienden heeft Douwe genoeg. Hun namen zijn Stan, Boaz, Wout en Jens.

Hoewel Douwe nog maar 9 jaar is speelt hij al in het jeugdteam onder 13 jaar (JO13). Ruben, Nick, Koen, Stan, Mart, Ninthe, Michelle, Wout, Gijs, Leon en Mats zijn zijn teamgenoten. Douwe speelt in de spits en dankzij zijn medespelers weet hij vaak het net te vinden. Vorig jaar toen hij bij onder 11 speelde maakte hij meer dan 30 goals. Dit jaar na twee wedstrijden vond hij al drie maal het doel. Dit jaar is Tom Tankink zijn trainer en Douwe is daar erg blij mee. Tom is een goede trainer en in  korte tijd heeft Douwe al heel wat van hem opgestoken. Douwe weet dat een spits snel moet zijn, acties moet kunnen maken en goed, hard en zuiver moet kunnen schieten.

Douwe wil later profvoetballer worden. Zo vreemd is dat niet, want hij is een echte voetballiefhebber. Toen hij 4 jaar oud was, werd hij al lid van Hoeve Vooruit. Toen hij naar Rekken verhuisde kwam hij voetballen bij Sportclub Rekken. In z’n eentje is hij vaak met de bal aan het oefenen in de achtertuin. Ook is hij vaak met andere kinderen te vinden op het pannaveldje.

Voetbal zit bij families Veldhuis en vooral Van Doorn in de genen. Zo speelde opa Henny in alle seniorenteams van Rekken. Bijna altijd als spits. Ook was hij (jeugd)trainer bij veel teams van Sportclub Rekken. Toen hij later samen met oma Greta twee dagen in de week op Silke en Douwe ging passen kon Henny het niet laten en was hij vaak bezig Douwe wat voetbalvaardigheden te leren. Ellis, de moeder van Douwe was één van de eerste meisjes die voetbalde in de jeugd van Rekken. Henk Trutmans, Heino Meddeler en Bert Stomps waren haar teamgenoten en ze werden samen ook nog een keer kampioen. Een leuke bijkomstigheid is dat deze kinderen van toen nu de ouders zijn van Leon, Stan, Nick en Douwe. Dit zijn nu teamgenoten in de JO13. Dan is er nog oom Bert. Hij was keeper bij bijna alle jeugdteams van Rekken. Daarna ging hij naar HSC uit Haaksbergen. FC Twente bood hem een jeugdcontract aan maar Bert bleef liever bij HSC. Bert heeft ook lang in het Nederlands amateurelftal gespeeld.

Volgens Douwe is Nick van der Luyt de beste speler van Rekken en Hakim Ziyech de beste speler van Nederland. Justin Kluivert is volgens Douwe ook een prima voetballer. Douwe is fan van Ajax Amsterdam, evenals moeder Ellis en opa Henny. Dat vind papa  Franklin wel jammer want hij is supporter van FC Twente. Douwe hoopt wel dat Twente de Keuken Kampioen Divisie wint en snel weer in de eredivisie komt. Hij weet zeker dat zijn papa dat heel fijn zal vinden en Douwe vind dat dan ook wel een beetje mooi.

Zondag gaat het dan gebeuren! Douwe mag pupil van de week zijn er hij heeft daar heel veel zin in. Wat hij zeker gaat proberen is de doelman van TVO te verslaan met een mooi schot. Zo wil hij voor Sportclub Rekken het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen maken. Tot slot hoopt Douwe dat het een mooie en sportieve wedstrijd gaat worden en dat de punten in Rekken blijven.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.