RekkenVR1 – KilderVR1 2-2

Beste Ruud……Donderdag avond, na een opbeurend woordje in de groepsapp, moesten wij de klus tegen Kilder VR1 zonder jou klaren. Gelukkig nam Corine het stokje van jou over. Om te beginnen kunnen we het er “lang of kort over hebben”, liever kort dus. De druk was lichtelijk aanwezig omdat de ploegen bovenaan de ranglijst erg dicht op elkaar zitten, waaronder wij en onze tegenstander Kilder. Deze spanning ken je vast nog wel van “jou tijd uit het eerste”.  Tijdens de warming-up bleek al snel dat Joske wegens een VH’tje van afgelopen dinsdag niet kon starten binnen de lijnen “je weet hoe dat voelt”. Ook onze keepster keek toe vanaf de zijlijn, maar gelukkig hadden wij Erika die het aan durfde om onder de lat plaats te nemen.

In de eerste helft begonnen we sterk en de kansen waren er zeker. Na ongeveer een kwartier verslapten wij en kwam ook Kilder gevaarlijk uit de hoek. Dit gebeurde doordat er bij ons zo nu en dan een breedte bal plaats vond.. “dat is dodelijk”. Gelukkig wist Tessa deze dodelijke actie in de 16 te stoppen. Rond de dertig minuten kwam er een goede voorzet vanaf de Rekkense rechter kant waar “zelfs een …. tegenaan kon lopen” en dit gebeurde ook. Helaas bleek het buitenspel. De eerste helft werd met moeite uitgespeelt en hier en daar leek het fanatisme, dat in het begin duidelijk aanwezig was, te dalen. Gelukkig hielp Ilse ons vlak voor rust aan de 1-0.

De tweede helft begon en we waren aan elkaar gewaagd. Hier en daar vielen er ruimtes “waar een vrachtwagen tussendoor kon rijden”. Kilder wist het net als eerste te vinden en scoorde vanuit een vrije trap rond de 16 de 1-1. Vanuit de kant van Kilder werd vooral de lange bal gegeven, deze wisten wij met regelmaat te onderscheppen en niet veel later wist Sam de 2-1 te maken. Zo’n 10 minuten voor tijd volgde er een goede crossbal van Kilder die net achter de verdediging van ons viel. Kilder kreeg niet veel kansen maar wist ook deze kans te benutten: 2-2. De tijd begon te dringen voor ons, gelijk spel zou namelijk als verlies voelen. Ondanks een aantal goed uitgespeelde momenten en een paar individuele acties lukte het ons helaas niet om het net nog een keer te vinden.

De derde helft vond plaats in Haaksbergen bij de Hollandse Glorie. We gingen verzamelen op de parkeerplaats bij de tent. De tickets werden door Ilse verdeeld en we konden 1 voor 1 naar binnen. Wieke, die als laatste bij de ingang aankwam, kwam er achter dat ze geen ticket maar een leeg papiertje had gekregen. De rest was ondertussen alvast de tap gaan zoeken. Na een telefoontje aan Ilse bleek dat Ilse “de ticket die over was” bij de ingang gelijk al had doorverkocht om de pot te spekken. Gelukkig konden we aan de kassa alsnog een entreebewijs verkrijgen en kon de derde helft van start gaan. De nodige drankjes werden gedronken en over het “verlies” werd verder weinig gesproken. Behalve over die ene scoringskans bij de linkerpaal…

Tot zondag Ruud! Liefs, Dames 1

Gerelateerde berichten

Comments are closed.