SVBV 1 – SP Rekken 1 0-0

Zondag 15 april speelde Rekken haar 15e wedstrijd van het seizoen tegen de mannen uit Barchem. SVBV speelde tot dusver 18 wedstrijden en behaalde daaruit 7 punten. Het stond daarmee op de voorlaatste plaats. Een wedstrijd waarin niets minder dan 3 punten werd verwacht dus. Kijkend naar de statistieken zou het toch weleens een lastige middag kunnen worden. De thuiswedstrijd werd met liefst 7-4 gewonnen door Rekken. Ook speelde SVBV onlangs met 5-5 gelijk tegen Eibergen. Een ploeg dat niet veel wint, maar wel veel scoort dus. Rekken speelde de wedstrijd in de volgende opstelling:

 1. Dylan Bijlsma
 2. Tom Bannink
 3. Bram Helmers
 4. Patrick Nijland
 5. Mike Kerkemeijer
 6. Kevin Stokkers
 7. Damas Damen
 8. Thijs Tankink
 9. Nick van der Luyt
 10. Jordy te Raa
 11. Merijn Roos
 12. Job Groen
 13. Sjoerd Weernink
 14. Jasper Stein

Vroeg in de wedstrijd werd duidelijk, dat vanmiddag geen hoogstaand voetbal verwacht hoefde te worden. SVBV speelde verdedigend, en oefende bijna geen druk uit op de Rekkense verdediging. Ondanks dat gegeven had Rekken toch erg veel moeite om de bal fatsoenlijk in de ploeg te houden, om zo een aanval op te zetten. Gedurende de hele eerste helft creëerde Rekken dan ook geen enkele grote kans. Barchem daarentegen had enkele makkelijk voetballende aanvallers. Zodra zij in balbezit kwamen, kwam de Rekkense verdediging in moeilijkheden. Ondanks hun dreiging wisten ook zij geen grote kansen te creëren. Het resultaat was een slechte eerste helft, waarin beide ploegen veel en snel balverlies leden. Het was aan Rekken het tij te keren na de thee, want met het spel dat vertoond werd in de eerste helft zou het nooit een doelpunt gaan maken.

De tweede helft was echter geen vooruitgang op de eerste helft. Rekken speelde zowaar nog slordiger. Het koste grote moeite om balbezit te houden, waardoor een verandering van speelwijze een uitweg zou kunnen bieden. Sjoerd Weernink en Job Groen werden ingebracht voor Jordy te Raa en een geblesseerd geraakte Tom Bannink. Sjoerd ging voorin het centrum spelen, en de lange bal werd wat sneller gehanteerd. Dit had echter niet het gewenste effect. Rekken had moeite om de bal fatsoenlijk hoog te spelen, en de ballen die de spitsen bereikten werden moeiteloos verdedigd door de verdediging van SVBV. In deze fase van de wedstrijd was het zelfs SVBV dat 2 grote kansen wist te creëren. Een daarvan werd uitstekend gered door keeper Dylan Bijlsma, de ander werd uit een corner net over gekopt. Een doelpunt zat er niet in deze middag in Barchem. Einduitslag 0-0.

 

Gerelateerde berichten