SpRekken 3 – Varsseveld 4

Het is 12 november 2017 en het beloofde een prachtige dag voor een zondagmiddagwandeling te worden. Jerzy Aarnink had besloten om na een lange voetbalvrij periode toch maar weer een keer wedstrijd te spelen met het legendarische derde van de plaatselijke sportclub. Na een korte toespraak van de scheids in de kleedkamer waren de teams klaar om de weide te betreden. In de eerste minuut klapte Jerzy er direct vol in en kon de scheids de eerste van vele reprimandes geven. De toon was gezet en Varsseveld wist direct dat ze een lastige middag tegemoet gingen. Ze bedachten zich dat ze beter rond een uurtje of drie langs de Berkel hadden kunnen wandelen.

In de eerste 20 minuten zakte Rekken ver terug en liet de tegenstander komen. Zij wisten niet wat zij met deze overdaad aan ruimte moesten en speelden de bal in een te laag tempo achterin rond om gevaarlijk te worden. Rekken werd daarentegen via een aantal counters wel gevaarlijk en het was vleugelflitser Jochem Aarnink die tweemaal de keeper niet wist te verschalken. Het verstoren van Rekken resulteerde in irritaties over en weer waardoor de scheids een flink aantal persoonlijke gesprekken aan diende te gaan met spelers. Boevink redde nog een aantal keer goed waaronder een harde streep die hij glansrijk met zijn welvaartsbuik wist te keren. Dit alles resulteerde in een 0-0 ruststand waar Rekken eigenlijk wel tevreden mee was, al zagen zij eigenlijk meer uit naar een prachtige zondagmiddag in zuid rekken.

De tweede helft begon met wat hogere druk vanuit Rekken waardoor Varsseveld er iets makkelijker onderuit kon voetballen. Het middenveld van het derde werd hierdoor genoodzaakt om een aantal maal aan de handrem te trekken. Bij Jerzy was dit volgens de scheids op een manier die niet volledig legitiem was, wat resulteerde in een gele kaart en 10 minuten verplicht naast Ruud Brinkers plaatsnemen. Harm schoot 2 minuten later de bal weg na een overtreding waardoor ook hij op de bank moest plaatsnemen. Beiden hadden toch misschien beter de tijd kunnen besteden aan tocht met het pontje over de Berkel.

Rekken moest vol aan de bak met negen tegen elf. De daaropvolgende druk werd Rekken echter fataal, Varsseveld schoot 0-1 binnen. Rekken organiseerde zich weer wat en hield de schade verder beperkt in de tijd dat zij in ondertal stonden. Nadat zowel Jerzy als Harm terug in het veld kwamen kon Rekken weer gevaarlijk worden. Na een actie aan de zijkant van Aarnink junior volgde een afgemeten voorzet richting de eerste paal die Harm Koerselman kon promoveren tot een doelpunt. Het was 1-1 en Varsseveld begon zich nog meer te irriteren. Misschien dat zij na de wedstrijd langs Rotering kunnen gaan om daar na een gezellige wandeling zichzelf kunnen trakteren op een welverdiend bockbiertje.

In de resterende 15 minuten zag de aanvoerder van Varsseveld Jerzy Aarnink nog eenmaal demarreren, waardoor hij aan de noodrem trok en de rode kaart van de scheids ontving. De daaropvolgende vrije trap van Ten Brinke kon echter zo richting de kelderklasse facebook groep, aangezien deze achter de grote zaal van Kerkemeijer teruggevonden werd.  Het duel eindigde ten slotte in de 1-1 stand. Een goed bevochten gelijkspel waardoor de Rekken 3 de middag goed kon afsluiten met een wandeltocht door de vrije natuur.

Gerelateerde berichten

5 Thoughts to “SpRekken 3 – Varsseveld 4”

 1. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: sprekken.nl/2017/11/21/sprekken-3-varsseveld-4/ […]

 2. … [Trackback]

  […] There you can find 84927 additional Info on that Topic: sprekken.nl/2017/11/21/sprekken-3-varsseveld-4/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: sprekken.nl/2017/11/21/sprekken-3-varsseveld-4/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: sprekken.nl/2017/11/21/sprekken-3-varsseveld-4/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: sprekken.nl/2017/11/21/sprekken-3-varsseveld-4/ […]

Comments are closed.