Een interview met …

Een interview met … door middel van een interview worden verschillende leden van de club maandelijks voorgesteld. Deze maand is dit Kasper Brugman, scheidsrechter en speler van Sp. Rekken 2.


Kasper Brugman voetbalt inmiddels 6 jaar bij Sp. Rekken. Hij was werkzaam als podotherapeut, is hiermee afgelopen zomer gestopt en werkt nu bij het PLT (Podo Lab Twente) als kwaliteitsmanager en is hier onder andere verantwoordelijk voor het maken van steunzolen. Kasper is in de jeugd begonnen bij Bon Boys en heeft hier nog 2 jaar in de senioren gevoetbald, voornamelijk in de verdediging. De liefde bracht hem bij Erika te Biesebeek (welbekend speelster van Dames 1) en uiteindelijk ook bij Sp. Rekken. Eerst hebben ze naast de ouders van Erika in Eibergen gewoond en sinds enkele jaren zijn ze verhuisd naar een nieuwbouwwijk in Eibergen (OP de Bleek), waar ze samen wonen. Bij Sp. Rekken is Kasper begonnen in het 3e elftal op het middenveld. Kasper geeft aan een ‘’warm welkom’’ gehad te hebben bij de club, hoewel hij het wel opmerkelijk vond om binnen 3 weken, zowel in het 2e, 3e en 4e gespeeld te hebben.
Gedurende het seizoen in het 3e, had topspits Eddy zich een keer verslapen na een wilde avond en begon Kasper in de spits. Hierbij scoorde hij prompt 3x in 15 min. Precies na dit kwartier kwam Eddy aan lopen en zal sowieso een lichtelijke vorm van spijt van zijn escapade moeten hebben gehad… Uiteindelijk mocht Kasper meerdere keren in de spits spelen en werd hij 3e topscorer van dit team (achter Eddy en Pieter), een prestatie waar hij tot op de dag van vandaag trots op is (en helaas nooit meer bij in de buurt is gekomen).
Na het jaar in het 3e, is hij naar het 2e elftal gegaan, waar hij na 5 jaar nog steeds speelt. Daarnaast is hij ook scheidsrechter, waar wij hem als club erg dankbaar voor zijn. In zijn jaren als speler, heeft hij ook zijn debuut gemaakt bij het 1e, waar hij welgeteld 65 min. gespeeld heeft in 2 wedstrijden. Ook was hij hierbij dicht bij een doelpunt, maar helaas had de keeper een antwoord op zijn kopbal, waarna Sven de bal in de rebound raak schoot.
Hij geeft aan ontelbare mooie momenten te hebben meegemaakt, zoals het teamfeestje een paar jaar geleden bij een welbekend Chinees restaurant. Waar naast trainer Andre en de leiders Marco en Freddy, maar 4 spelers aanwezig waren. In verband met de grote liefhebberij van eten, werd er toch besloten om dit feestje door te laten gaan, met een legendarische avond als gevolg. In verband met privacy kunnen wij hier nu verder niet op in gaan, maar vraagt u Kasper hier gerust naar. Ook van de teamweekenden heeft hij genoten en de gebruikelijke voetbalhumor. Zo waren de rokers constant op onverklaarbare wijze hun aanstekers kwijt en vroegen zij zich dagelijks af hoe dit kwam. Bij terugkomst in Rekken kwam er opeens een tas tevoorschijn kwam met tientallen aanstekers, inclusief een grote glimlach bij de heren Wouter G. & Ronald R. die tevens niet in het bezit zijn van onbesproken gedrag.
Kasper hoopt dat de interne communicatie binnen SP. Rekken gaat verbeteren, soms is het onduidelijk waarvoor je bij wie moet zijn (o.a. de commissies). Ook hoopt hij dat het beter met het 1e gaat en ze punten blijven pakken, zodat ze niet net als vorig jaar in de problemen gaan komen.
Kasper vind Mark Rhebergen de beste speler waar hij mee samen heeft gespeeld. Hij vind onder andere dat hij goed is aan de bal, technisch sterk is en overzicht bezit. Hij geeft aan met meerdere opmerkelijke spelers samen te hebben gespeeld, onder andere Rob Griesen (de Rode Krijger). Hij vind Rob erg gemotiveerd, maar ‘’volledig oncoachbaar’’ en soms een ongeleid projectiel.
Op 23 juni 2017 zijn Erika en Kasper getrouwd en natuurlijk kwamen bij de bruiloft in de stukjes hun eigenaardigheden rondom het voetbal naar voren. Zo zou Erika de ‘’draaicirkel van een vrachtwagen’’ hebben en Kasper ‘’ietwat moeite hebben met het gezag van scheidsrechters’’.
Kasper geeft aan dat hij het mooi zou vinden als er meer feestjes zouden plaatsvinden bij de club. De barcompetitie van de Klok is er de laatste jaren geweest en hij zou het mooi vinden als Rekken iets soortgelijks ook zelf organiseert.
Hij wil benadrukken dat een club drijft op vrijwilligerswerk en dat samenwerken en verantwoordelijkheid nemen belangrijk is. Tot slot geeft Kasper aan dat hij het zelf prima heeft bij de club en erg gesteld is op de gezelligheid!

Gerelateerde berichten

Comments are closed.