Rekken 2 – Vios Beltrum 3 1-2

29-10-2017: Op deze ongure zondagmorgen in oktober stond er de wedstrijd tegen de rood-gelen op het programma. De wind was koud en de regen nat. Door een blessure van Kasper werd Rutger ingezet op het middenveld.

Jorg Antvelink
Maikel Giesbers – Joep Peters – Mart Onstein – Ronald Karnebeek
Rutger Olde Klieverik – Dennis Schepers
Raoul Vos
Laurens van der Meij – Robbin Wantia – Lars Koldeweij
Wissels: Joey Vos en Jari Nijhof
Trainer: Bram Rhebergen

De eerste minuten waren voor Vios omdat Rekken duidelijk aan het zoeken was naar hoe deze tegenstander bespeeld moest worden. Dit resulteerde ook in een grote kans voor Vios na een corner werd de bal gevaarlijk voorlangs gekopt, Jorg had er goed zicht op en zag dat deze poging geen reactie behoefde. Hierna kreeg Rekken meer grip op de tegenstander en kon aan voetballen komen. Dit leidde ook tot een kans: Lars raakt de lat na een goede steekbal van Robbin. Rekken was bij vlagen erg slordig in de passing waardoor Jorg knap moest redden met de voeten en een goal van Vios terecht door buitenspel werd afgekeurd. De wedstrijd was in evenwicht en van beide kanten erg slordig. Een corner van Rekken leidde dan ook de 0-1 voor Vios in. Een snelle counter was te machtig voor de verdediging van Rekken.
In de rust drukte Bram de Rekkense manschappen op het hart dat van deze tegenstander niet verloren hoefde te worden en dat we conditioneel sterker waren en meer kansen vanzelf zouden komen.
Het beeld van het begin van de tweede helft leek veel op het eind van de eerste helft, veel slordigheden van beide kanten. Helaas was daar een corner voor Vios waarbij niet goed gedekt werd waardoor hun spits vrij kon inkoppen; Rutger kon bij de tweede paal de 0-2 niet voorkomen.
Door wat tactische omzettingen en het inbrengen van Joey en Jari kreeg Rekken vervolgens meer grip op het middenveld en wist de druk op de verdediging van Vios te houden. Dit leidde tot veel kansen. Bij een scrimmage kreeg Lars de bal niet in het doel, een voorzet van Robbin werd door Joey over de achterlijn gelopen en Lars raakte na het omspelen van de keeper de buitenkant van de paal. Kort voor tijd kreeg Rekken dan toch een beetje loon naar werken. Lars anticipeerde goed op een steekbal van Joep en schoof rustig de 1-2 binnen onder de keeper door. In de allerlaatste minuut kreeg Rekken nog de kans op een verdiend punt, maar Joey wist een 1-op-1 met de keeper niet om te zetten in een doelpunt.
Voor de derde keer op rij werd onfortuinlijk verloren in een wedstrijd die zeker niet verloren hoefde te worden. Positieve dingen die mee genomen kunnen worden uit deze wedstrijd zijn dat we met hoog druk zetten kansen kunnen creëren. Waar het de afgelopen jaren bij Rekken 2 het vaak ontbrak aan een tactisch plan, wordt hier momenteel hard aan gewerkt en op getraind, resultaten zijn zichtbaar op veld, maar helaas nog niet in de resultaten, hier gaat vanzelf verandering in komen.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.