FC Eibergen 1 – SP Rekken 1 3-1

Na het zware verlies vorige week tegen GWVV, stond vandaag op deze herfstachtige dag de derby tegen FC Eibergen op het programma. Vanwege een blessure bij Marc Grooters, was er een basisplek voor Jordy te Raa. Jordy maakt een mooie ontwikkeling door sinds zijn komst bij de selectie, lichtelijk versneld door enkele wedstrijden in het afgelopen seizoen van het zaalvoetbalteam van de Daltons. Verder waren er geen wijzigingen in de basisopstelling van trainer Marijn Winkelhuis:

16. Job Groen

Onder toeziend oog van de vedette van Rekken 4, Frank H. (zie foto) kwam Rekken sterk uit de startblokken en voetbalde de eerste 10 minuten goed. Helaas was er in de 12eminuut een persoonlijke fout, waaruit de 1-0 voor FC Eibergen ontstond. Hierna was het vertrouwen weg en werd er rommelig gevoetbald. FC Eibergen kreeg meer het overwicht, zonder dat het uitgespeelde kansen creëerde. Ondanks dit overwicht en geen uitgespeelde kansen, kon het toch gebeuren dat Rekken na een half uur al met 3-0 achterstond. Daarna herpakte Rekken zich langzaamaan en werd er het laatste kwartier van de eerste helft weer beter gevoetbald, wat resulteerde in de 3-1 uit een mooie aanval die binnengetikt werd door Nick uit een voorzet van Merijn.
In de 2e helft was Rekken op zoek naar de 3-2, waarbij FC Eibergen het rustig aan deed en de wedstrijd rustig uit wilde spelen. Uiteindelijk waren de 2 beste kansen voor Rekken, waarbij de keeper van FC Eibergen à la Jan van Beveren, katachtig van dichtbij redde. Helaas bleef de aansluitingstreffer uit en bleef de stand op 3-1 in het voordeel van Eibergen steken en werd deze derby niet wat we er van gehoopt hadden.

Voor Rekken geldt dat er geleerd moet worden van de mindere fase uit deze wedstrijd, om ervoor te zorgen dat dit niet weer gebeurt. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen MEC op het programma en is er de mogelijkheid om dit weer eens te laten zien!