Rekken Dames 1 uit en thuis

In de nacht van 7 op 8 oktober regende het veel, heel veel… Zondag 8 oktober begon voor ons de dag al vroeg, heel vroeg… In de kantine van S.P. Rekken rinkelde plots de telefoon. In onzekerheid of het misschien toch afgelast zou worden, keken wij Gerrit gespannen aan, maar vals alarm. We konden vertrekken richting Lochuizen. Dit keer hadden we ons voorgenomen om wel onze eigen tas, met eigen shirts mee te nemen. Zo gezegd zo gedaan.. 
Eenmaal aangekomen in Kleedkamer 2, te lochuizen, begon Ruud met het voorwoord. Enkele tips werden meegegeven en de opstelling werd bekend gemaakt. Ook mogen vandaag Moniek en Minjoe weer minuten maken nadat ze beide met een knie blessure te maken hebben gehad. Ruud: “Moniek mag vandaag weer een half uur meespelen en Minjoe 2 keer 15 minuten”. Na een wiskundig sterke opmerking van Sharon dat 2x 15 minuten toch ook echt een half uur is verliet Ruud de kleedkamer en werd de muziek aangeslingerd.   Corine begon met het verdelen van de tenues. Het uitdelen van de shirts verliep weer is soepel… de sokken gingen ook zonder problemen rond. Toen de broekjes…. deze zijn groot, heel groot… Om 1 of andere reden zijn er namelijk nog maar enkele “geschikte” maten aanwezig. Na 6 broekwissels en flink wat touwtjes die werden aangetrokken waren wij uiteindelijk klaar voor de warming-up en wedstrijd.

Na enige teleurstelling van vorige week hadden wij zeker wat goed te maken. We hadden fanatiek getraind deze week en gingen dan ook 100% voor de eerste 3 punten van het seizoen. In de eerste helft begonnen wij met een hoog baltempo, er werd goed rond getikt en wij hadden zeker de overhand in de wedstrijd. Al vrij snel wist Julia vanuit de assist van Sharon de 0-1 binnen te tikken.
Vervolgens wisten we goed de rust te bewaren en naar een aantal doelpogingen die op niets uitliepen wist Sam ook de 0-2 te maken. Het was erg drassig onder de voeten van onze voorhoede en dit maakte het lastig om de snelheid voorin te behouden, ook waren er hierdoor meerdere deelnemers voor de “smerigste broekje van de maand competitie”. Door goed samen spel wist Sam nog voor rust met een prachtig afstand schot de 0-3 tussen de palen te leggen.

In de tweede helft wisten we het spel gelijk weer op te pakken en Lochuizen had (op een verdedigende misser vanuit een vrije trap na, waarbij wij gelukkig Anniek onder de lat hadden staan) weinig te creëren. Al snel wist Sam haar 3e goal van de wedstrijd binnen te tikken en de 0-4 verscheen op het score bord (het scorebord ontbrak eigenlijk, maar toch..). Hierna kregen we last van een zo genoemde “after goal” dip en Lochuizen wist het ons vanaf de rechterkant flink lastig te maken en zo viel dan ook de 1-4. Vervolgens ging het spel over en weer en wist niemand de netten meer te vinden.

In de slot fase kwam er nog en mooie steekpass van Moniek op Minjoe, helaas greep de keeper van Lochuizen net op tijd in en verdediging van lochuizen net te laat, hierbij werd Minjoe onderuit gehaald en kwam op het hoofd van de keeper terecht. Ze werd hierbij uit volle borst uitgemaakt voor takkewijf* (zie hieronder de definitie). De scheids vond dit een mooi moment om het laatste fluitsignaal in te zetten.

Al met al: onze eerste 3 punten zijn een feit. Wij willen Julia bedanken voor het meedoen (en natuurlijk het daarbij behorende doelpunt) J

Liefs, S.P. Rekken dames 1
* Zeer vervelende vrouw, trut, venijnige vrouw

15-10: Helaas is door een koffievlek niet meer alles leesbaar, maar het belangrijkste gelukkig nog wel!

Rekken VR1 – Genderingen VR1   3-2

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.