Pupil van de week: Gijs Huitink

Zondag om 14.00 uur speelt Sportclub Rekken een belangrijke thuiswedstrijd op het Asterloo. MEC (Miste en Corle) uit Winterswijk is dan de tegenstander. Beide ploegen staan in de onderste regionen van de ranglijst.  Als Rekken zondag aan het langste eind trekt gaan ze MEC weer voorbij. Het kan dus nog heel spannend worden!

Gijs Huitink is 10 jaar en zondag pupil van de week. Hij vind het heel leuk dat hij voor zondag uitgekozen is als pupil. Hij gaat Rekken dan ook fanatiek aanmoedigen en rekent er op dat de Rekkenaren alles uit de kast halen en de punten thuis blijven.

Gijs woont aan de Lindevoort met zijn ouders Eric en Ingrid. Ook Anne, Maaike en Lynn , de oudere zussen van Gijs wonen daar. De familie bezit een mooi autobedrijf aan de N18 in Groenlo. Er worden heel veel merken auto’s verkocht. Gijs verteld dat Volkswagen, Renault, Ford, KIA, Opel en Nissan veel gevraagde  merken zijn. Ook beschikt het bedrijf over een moderne werkplaats. Gijs is heel vaak op de zaak te vinden en helpt met allerlei klussen. Vooral op zaterdag is hij er druk mee. Eerst is het dan voetballen en daarna gaat hij in fanatiek Groenlo aan de slag. Samen met de zaterdaghulpen Djordy of Kay is als eerste de werkplaats aan de beurt. Dat betekend poetsen en schrobben. Verder is hij regelmatig samen met Anton in de weer om de autobanden naar de zolder te brengen. En aan het eind van de middag helpt hij mee met het schoonmaken van de kantine.

Gijs zit op OBS de Berkel in groep 6 bij juf Miranda. Geschiedenis vind hij een leuk vak. Vooral wat er allemaal speelde in de Middeleeuwen heeft zijn belangstelling. En als je veel weet van vroeger kun je er ook mooi van vertellen zegt hij. Ook het tekenen van huizen en mensen vind hij leuk. Gijs vind groep 6 een fijne klas en hij kan met iedereen goed opschieten. En OBS de Berkel is een goede school waar je veel kunt leren en waar veel leuke dingen gedaan worden. Ook de vrienden van Gijs zitten op OBS de Berkel. Hun namen zijn Jordy, Wout, Ruben, Michelle en Bibi.

Gijs speelt bij Sportclub Rekken in de E1 als rechtsvoor. Eigenlijk zou hij liever in de spits spelen maar daar staan afwisselend Nick of Douwe. Het lijkt hem wel gaaf om veel te scoren. Dat gaat gemakkelijker als je in de spits staat. Nu geeft hij maar zoveel mogelijk goede strakke voorzetten en gelukkig schieten de spitsen er dan genoeg in. Op zaterdag is Eric Diepenmaat de vaste leider die alles prima regelt. Op woensdag en vrijdag krijgen Gijs en zijn team training van Thijs Tankink. Thijs is een fijne en goede trainer en je kunt heel veel van hem leren. En de E1 is een mooi team!

Rekken is een fijne club en er word heel veel voor de jeugd georganiseerd. Vooral het voetbalkamp is mooi. Vorige zomer is hij 3 dagen mee geweest naar Lemele. Er waren daar veel speelattributen en ook een springkussen. Het was best spannend om er te blijven slapen en je mocht lekker heel laat naar bed. Ook spannend was het levend Stratego op vrijdagavond in het pikkedonker. En zaterdag toen de Fjes er ook waren hebben ze het nog een keer gespeeld. Gijs weet nu al dat hij volgend jaar weer meegaat op voetbalkamp.                                                                                                    Gijs vond het ook geweldig dat hij mocht helpen met de potgrondactie. Op zaterdag heeft hij samen met Nick en Wout heel veel zakken verkocht in Eibergen. Uiteindelijk is alle potgrond verkocht en dat heeft een mooi centje opgebracht voor de club.

Volgens Gijs is Koen Konniger de beste speler van Sportclub Rekken. Koen kan heel hard rennen, is net als Gijs buitenspeler en hij doet altijd heel goed zijn best. De beste speler van Nederland heet Wesley Sneijder. Gijs is supporter van FC Twente en vind Bayern München de beste ploeg van de wereld.

Zondag gaat het gebeuren. Gijs is de pupil van de week. Gijs heeft al weken naar dit moment uitgekeken. Hij heeft ook veel mensen uitgenodigd om te komen kijken. En wij van Rekken hopen dat het een heel mooie en sportieve wedstrijd zal worden en dat Gijs een onvergetelijke middag zal hebben.

Gerelateerde berichten

134 Thoughts to “Pupil van de week: Gijs Huitink”

  1. free chat and web cam sites for bi and gay men https://gaychatspots.com/

  2. how to write an introduction paragraph for an essay https://vpnsrank.com/

Comments are closed.