The Voice of Rekken 2016

Zaterdag 23 januari was het weer zover. Tijd voor de jaarlijkse jeugdplaybackshow: The Voice of Rekken. Spelers van de F-E-D-C en B konden zich met een act inschrijven. Zoals elk jaar werd er gestreden in 2 categorieën. De E-F categorie en de B-C-D categorie. Er deden 6 deelnemers mee in de E-F categorie en 4 deel nemers in de B-C-D- categorie. Verder waren er nog 2 extra optredens. Die van de jeugdtrainers en jeugdleiders en die van de winnaars van de playbackshow op vrijdag voor de senioren en A-jeugd.

Traditiegetrouw werd geopend door de leiders. Terwijl de eerste deelnemers zich achter de coulissen al voor hun optreden aan het klaarmaken waren, openden Wouter, Nick en Maurice met het nummer ‘I need your love’ van Shaggy. Hierna was het tijd voor de acts van de kinderen.

De acts waren van een zeer hoog niveau, zowel qua playback, maar er was ook ontzettend veel aandacht besteed aan choreografie, aankleding van podium en deelnemers.

Ruben, Ninthe, Gijs en Michelle openden met het nummer ‘Mama Mia’ van Abba. Ze waren niet te onderscheiden van de echte Abba. Het was net alsof de echte artiesten van Abba op het podium stonden. Dit beloofde wat voor de rest van de middag.

Daarna werd het podium volgebouwd met tafels en stoelen. Het meisjes C-team en hun begeleiding kwamen met het nummer ‘Moeders wil is wet’ van Kinderen voor Kinderen. Een waar toneelstuk hadden ze ervan gemaakt. De playback was goed op elkaar afgestemd. Wie playbackt welk stukje.

Tijdens de act hierna stond het podium ook vol. Twee grote hooibalen werden het podium opgesleept. Een complete boerderij werd opgebouwd, zodat Wout en Leon konden optreden als de Dutch 2 Boys, met het nummer ’Ik ben boer Harms en ik hou van disco.’ Met trekker en al kwamen ze als echte boeren het podium op, om daarna op de disco muziek helemaal uit hun dak te gaan.

Hierna was het de beurt aan Jesse, Kayle, Bart, Krieke en Tom. Zij deden het liedje ‘ I don’t like it, love it’ van Flo Rida en Robin Thicke. Helemaal in de stemming, met capuchon en al over het hoofd en helemaal in de juiste pose voerden zij hun act op. Ze lieten een geweldige indruk achter op jury en publiek.

Nog een nummertje voor de pauze. Het podium werd volgelegd met ballonnen. Negenennegentig om precies te zijn, want het was tijd voor een nummertje van onze oosterburen. Iris en Lynn playbackten ‘ 99 luftballons’ van de populaire Duitse rockvrouw Nena.

Tijdens de pauze was er drinken voor de kinderen, maar het publiek had de smaak te pakken en zat al vrij snel weer klaar voor het vervolg. Als eerste na de pauze kwamen de winnaars van de avond ervoor. Gouden en zilveren doeken werden voor de ingang gehangen. Een beamer werd klaargezet. De lichten gingen uit. De beamer ging aan en na een korte intro kwam daar Nick tevoorschijn. Even later gevolgd door Nienke en toen Nienke even verdween werd haar plek ingenomen door Lotte, jurylid van deze middag. Zij deden een mix uit de jaren negentig, ook wel bekend als de nineties, uit de vorige eeuw.

Na dit optreden gingen we snel verder met de acts van de jeugd. Jarno en Marlynn maakten er werkelijk waar een hele sketch van. Andre van Duin 50 jaar kwam in een kwartier voorbij. Zeer humoristisch en zeer goed uitgevoerd. Ook de mimiek van deze twee talenten klopte precies. Je had echt het idee dat Andre van Duin zelf naar Rekken was gekomen.

Van de vorige act werd je echt Happy en laat dat de naam van het volgende liedje zijn. Nick Stomps als Pharrel Williams met het lied ‘Happy’. Ook bij deze act veel aandacht voor aankleding en de danspasjes, daarnaast zeer goed geplaybackt op dit vrolijke nummertje.

En dansen bleven we. Mats, Noah, Twan en Bjorn deden de kabouterdans van Kabouter Plop. Je kon merken dat deze jongens deze dans al jaren onder de knie hadden. De dans werd compleet foutloos uitgevoerd. Ook de aankleding als kabouter met (een hopelijk gewassen) boxershort op het hoofd zorgde voor hilariteit.

Na deze act was het wel tijd voor wat serieuzere liedjes. Anne en Anniek traden op als Paul de Leeuw en Marco Borsato. Compleet met rood jasje, bekend van de ‘In Rosso’ concerten playbackten zij het ontroerende lied ‘Opa’

Als allerlaatste kwam Julia op het podium. In haar eentje vertolkte zij het nummer ‘addicted to love’ van Avicci. Compleet met gitaar en zeer goed in het Engels geplaybackt sloot zij de lange rij van deze indrukwekkende artiesten van vanmiddag.

De jury trok zich even terug en na een zeer intens overleg kwamen zij tot de slotsom dat bij de E-F jeugd ABBA op de eerste plaats moest eindigen, net voor Flo Rida en Robin Thicke. De overige deelnemers eindigden op een gedeelde derde plaats. Bij de B-C-D categorie eindigde Andre van Duin op de eerste plaats, nipt voor Avicci. Andre van Duin zal volgend jaar op de vrijdagavond deze act nog een keer showen op het podium.

Nadat de winnaars nogmaals hadden opgetreden werd de playbackshow afgesloten en moeten we weer een jaar wachten tot de volgende editie. Tot volgend jaar!!!!!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment