Pupil van de week: Youri Bentsink

Zondag speelt Sportclub Rekken thuis op “het Asterloo” tegen KSH uit Harreveld. De 11 jarige  Youri Bentsink mag die middag pupil van de week zijn. 14 dagen geleden was  Youri ook al gekozen als pupil van de week maar de wedstrijd tegen Terborg ging toen niet door. Daarom mag hij zondag deze taak tegen KSH op zich nemen en dat vind hij heel leuk.

Youri woont aan de Rekkenseweg samen met zijn ouders Jan en Monique en zijn grote broer Patrick. Ook Puck, de zwarte dwergteckel woont bij hen in huis. Youri en Puck spelen heel veel met elkaar. Voetballen met een tennisbal en samen touwtrekken zijn favoriete bezigheden. Youri en Puck hebben altijd heel veel plezier met elkaar.

Youri zit op “OBS de Berkel” in groep 7 bij de juffen Rianne en Kim. Het is een leuke school met een mooi schoolplein waar je in de pauzes goed kunt spelen. Taal, rekenen en spelling zijn de vakken die Youri het leukste vind. Hij vind deze vakken eigenlijk te gemakkelijk waardoor hij zich soms behoorlijk verveelt. Maar daar is nu een oplossing voor gevonden. Sinds kort krijgt hij meer en extra moeilijke opdrachten waardoor hij meer word uitgedaagd. Ook staat Youri bekend als een groot hoofdrekenwonder. Hij verbaast iedereen. In een mum van tijd rekent hij de moeilijkste sommen uit zijn hoofd uit.

Youri wil later boer of loonwerker worden. Als er een loonwerker langs zijn huis komt moet Youri altijd even kijken. Nauwgezet volgt hij de verrichtingen van de loonwerkers Winkelhorst, Beusink, Graven, Mateman, Huinink, te Brake en nog een aantal. Om het boeren onder de knie te krijgen is hij vaak te vinden op de boerderij van Wijnand en zijn ouders die vlakbij wonen. Hij helpt met het voeren van de kalfjes en de koeien. Ook is hij een welkome hulp in de melkput. Maar Youri heeft ook nog andere kwaliteiten. Toen zijn moeder ziek was en niet uit bed mocht nam hij een stukje zorg op zich. ’s Morgens voor schooltijd vulde hij de wasmachine en startte hem op.  Ook verzorgde hij  voor zijn moeder het ontbijt op bed en deed allerlei andere dingen die moesten gebeuren. En wanneer hij ’s middags uit school kwam haalde hij de wasmachine weer leeg en stopte de was in de droger. Ook in de tuin helpt hij papa graag met gras maaien, blad blazen en stoep vegen. En de oude buurman die naast hun woont heeft hij geholpen met het opruimen van de bladeren.

Youri heeft heel veel vrienden. Ze luisteren naar de namen Jesse, Thom, Jelle, Krieke, Bart en Kayle. Ook de meisjes Lynn, Anne en Lotte behoren tot zijn vrienden. Ze zitten allemaal bij elkaar in de klas in groep 7. Ze zijn een heel hechte groep. Samen ondernemen ze veel leuke dingen en zijn bijna altijd bij elkaar.

Eerst deed Youri aan gymnastiek maar toen hij 9 jaar was is hij lid geworden van Sportclub Rekken om te gaan voetballen. En dat bevalt prima. Hij speelt met veel plezier als rechtsvoor of rechtsachter in het E1 team van de deskundige trainers Nick van der Luyt en Jorg Antvelink. Ook hier is de sfeer prima en worden de trainingen goed bezocht en zijn de wedstrijden goed. Ook is Yoeri heel erg te spreken over de dingen die bij Rekken naast het voetbal georganiseerd worden. Hij noemt de speurtocht in het pikkedonker in februari, het voetbalkamp in juni, de penaltybokaal die altijd spannend is en de wedstrijden die ’s winters in de zaal georganiseerd worden. Met de play back show heeft hij nog nooit meegedaan maar dat wil hij straks in januari ook proberen.

Volgens Youri is Nick van der Luyt de beste speler van Rekken en Arjen Robben de beste van Nederland. De Argentijn Lionel Messi is de beste van de wereld. Ajax en Twente zijn de favoriete clubs in Nederland en Barcelona is de mooiste club van de wereld.

Zondag gaat het gebeuren! Youri is de pupil van de week en daar wil hij een mooie middag van maken. Er komen veel mensen met hem mee naar “het Asterloo” om te kijken hoe hij het gaat doen. En wij van Rekken hopen dat Youri, zijn familie, vrienden, buren en kennissen een heel mooie en onvergetelijke middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment