Pupil van de week: Skip Mos

Nadat donderdag in Barchem de inhaalwedstrijd tegen SVBV werd gespeeld komen de ploegen van Rekken en Barchem elkaar zondag alweer tegen op “het Asterloo”. Volgens Skip Mos, de 10-jarige pupil van de week moet Rekken deze wedstrijd kunnen winnen want SVBV is èèn van de laagvliegers uit de competitie. Skip is een vriendelijke, opgewekte, zelfverzekerde en wakkere jongen waar je gemakkelijk een praatje mee maakt. Als hij zijn jas uit doet stroopt hij gelijk de mouwen van zijn trui of shirt op. Skip weet van aanpakken en is een doorzetter.

Skip woont in een smaakvol verbouwde woonboerderij aan de Ruskesslatweg in Zuid Rekken samen met zijn ouders Mieke en Wim en zijn broer Mats. Ook de honden Pluk en Billy wonen bij hen in huis. Pluk is een 8 jarige Friese Stabij die wel eens een wild konijntje probeert te vangen en waar je  leuk mee kunt spelen. Als je een stok gooit of een bal trapt haalt zij hem graag voor je op en legt hem weer netjes voor je neer. Billy is een zwarte Labrador die eigenlijk een beetje lui is en niet zoveel zin heeft om en bal op te halen, maar zij is wel heel lief. Dan is er nog de poes Sok. De katten bij de familie  Mos hebben altijd opmerkelijke namen gehad. De eerste poes heette Muts, de volgende Trui en de kat die ze nu hebben heet dus Sok. De 4 kippen en een haan in het kippenhok maken de dierentuin bij de familie Mos compleet.

Skip heeft grote toekomstplannen. Hij wil later radio DJ worden. Met zijn juffen Kim en Rianne van “OBS de Berkel” heeft hij al besproken wat je daarvoor moet leren. Als hij zo doorgaat kan hij naar “het Assink” HAVO-VWO niveau. Hij zal  zich vooral moeten richten op talenkennis zoals Nederlands, Engels, Duits en misschien ook nog Frans. Verder moet je als DJ een goede en gevarieerde stem hebben en goed kunnen praten. Maar dat is volgens de juffen bij Skip geen enkel probleem. Skip speelt ook gitaar en vindt dat erg leuk. Met plezier gaat hij elke 14 dagen op gitaarles en het huiswerk wat hij meekrijgt is alles behalve een straf voor hem. Immers als je later een beroemde DJ wilt worden is kennis van muziek erg belangrijk.

Milo, Guus, Bram, Ramon, Stef, Colin en Kayle zijn vrienden van Skip. Zijn allerbeste vrienden zijn Thom, Jelle en Mika. Skip kan met al zijn vrienden goed opschieten. De meesten voetballen ook bij Sportclub Rekken. Evenals Mika is Skip in het bezit van een echte drone, waarin een camera gebouwd is. Bij Skip thuis vliegen ze regelmatig boven het huis en maken beelden vanuit de lucht die ze later op YouTube zetten.

Skip speelt inmiddels al weer bijna 5 jaar bij Sportclub Rekken. Hij is bij de F-jes begonnen en speelt nu in de E1 als links of rechtsbuiten. Volgens zijn trainers Marc, Wouter, Maikel en nogmaals Marc kan hij later een goede voetballer worden want hij is snel, heeft een goede pass en een hard schot. Het E1 team is een leuke en fanatieke groep die heel goed met elkaar omgaan en veel met elkaar overleggen. Bij Sportclub Rekken is alles prima voor elkaar maar het zou wel heel mooi zijn dat er nog een kunstgrasveldje bij zou komen zodat het voetbal en de trainingen ook in  de winter door kunnen gaan. Daarom heeft Rekken zich een tijd geleden aangemeld bij de Klaas-Jan Huntelaar Foundation en is inmiddels met nog 5 andere verenigingen in de finaleronde gekomen. Om uiteindelijk een fors bedrag te krijgen uit dit fonds moet Rekken zo veel mogelijk stemmen verzamelen. Ook Skip heeft erg zijn best gedaan en heeft heel veel stemmen opgehaald.

De familie Mos is erg sportief. Moeder Mieke kun je regelmatig hardlopend in het Rekkense buitengebied tegenkomen. Vader Wim doet aan wielrennen en is op “het Asterloo” regelmatig actief als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden. Broer Mats voetbalt in de C1 en is een fanatiek klimmer. En Skip speelt met veel plezier voetbal bij Sportclub Rekken.

Skip is supporter van PEC Zwolle en Stef Nijland is daar de beste voetballer. Klaas-Jan Huntelaar is volgens Skip de beste speler van Nederland en Cristiano Ronaldo is de grootste van de wereld. En Nick van der Luyt is de beste speler van Rekken. Zondag wanneer Skip pupil van de week mag zijn en als eerste een doelpoging mag wagen zal hij zijn uiterste best doen om te scoren zodat Nick en de andere spelers kunnen zien hoe dat moet. Skip gaat er zondagmiddag een heel groot feest van maken want het komt maar èèn keer in je leven voor dat je pupil van de week bij Rekken kan worden. Alle vrienden, familie, buren en kennissen komen kijken en Skip rekent erop dat Rekken gaat winnen. En wij van Sportclub Rekken wensen Skip en zijn familie en alle anderen veel plezier toe.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment