Vosseveld – Rekken   2-2

Vorige week ontvingen we een fikse oorwassing van Keijenburgse Boys (1-4 in eigen huis). Het heeft er alle schijn van dat we in een wat lastige fase zijn aanbeland en dat zou deze zondag ook weer blijken tegen Vosseveld, de hekkensluiter. 

Voor de volledigheid wordt de opstelling van verleden week hier nog even vermeld, omdat er vorige week geen verslag is geschreven. De doelpuntenmaker was overigens captain Wouter Rexwinkel.

Opstelling tegen Keijenburgse Boys:
Antvelink; Blaauboer, M. Grooters, M. Stokkers, Klein Gebbink; Nijland, Rexwinkel, Rhebergen; Barts (K. Stokkers), Van der Luyt, Roos.
Niet in actie: Jari Nijhof, Groen, W. Grooters.

 

Dat was vorige week. Vandaag bezochten we dus Vosseveld. Er werd gespeeld in een nogal gure ambiance, maar ondanks dat was er redelijk wat publiek aanwezig.Het meegereisde supportersgilde uit Rekken zag na zo’n drie minuten met lede ogen aan dat Vosseveld op 1-0 kwam vanuit een vrije trap. We liepen dus weer eens achter de feiten aan. Hoewel er behoorlijk rommelig gespeeld werd, creëerden we genoeg kansen om deze score om te buigen. Helaas wisten we die kansen niet in doelpunten om te zetten en dus dropen we na het rustsignaal onder een striemend fluitconcert af naar de kleedlokalen. Goed. Het liep dus niet zoals we zo graag zouden willen en dan rest er slechts één ding: de mouwen opstropen en vechten voor elkaar. Met die gedachte startten we de tweede helft en al gauw bleek dat we die gedachte prima ten uitvoer brachten. Wederom werden de kansen aaneen geregen, maar scoren deden we vooralsnog niet.

Vosseveld wel. Zij kwamen enkele keren vervaarlijk door en wisten uiteindelijk uit een prima counter de marge te vergroten, 2-0. Een waardeloos uitgangspunt. Gelukkig lieten we de koppen vandaag niet hangen en gretig gingen we dan ook op zoek naar een aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk ook. Op de rand van een overbevolkt strafschopgebied was het de handige Mark Rhebergen die meerdere spelers het bos instuurde en de keeper op het verkeerde been wist te zetten, alvorens de bal keurig in de linkerhoek te schuiven, 2-1.

Intussen had de scheidsrechter meerdere spelers (van beide ploegen) bestraft met een gele prent. De linkervleugelverdediger van Vosseveld kreeg zelfs direct rood na een woeste charge op de ongrijpbare Wouter Rexwinkel. Met nog enkele minuten te gaan werd het er zo niet makkelijker op voor de geplaagde thuisploeg. De sfeer was op dat moment ronduit grimmig te noemen.I n de 92e minuut kregen we een corner. Op doelman Jorg Antvelink na ging iedereen mee naar voren. De corner werd door Bjorn Barts kort genomen op Rexwinkel. Die kapte een tegenstander uit en schoof de bal perfect door naar de geheel vrijstaande Ritchie Klein Gebbink. Klein Gebbink bleef koeltjes en mikte de bal vanaf de zestien heerlijk over de doelman, 2-2 en een punt gered!

Tevreden zijn we hiermee allerminst. We mogen, gezien het doelpuntenverloop, zelfs blij zijn dat we nog een punt mee konden nemen. Er is nog genoeg werk aan de winkel, maar de manier waarop we met name de tweede helft hebben gestreden is op zijn minst acceptabel te noemen.

Volgende week komt FC Trias op bezoek. Die ploeg is heel aardig bezig en het is nu aan ons om hen een serieuze knauw toe te brengen. Tot dan!

Opstelling:
Antvelink; Blaauboer (Roossink), M. Grooters, K. Stokkers, Klein Gebbink; Nijland, Rexwinkel, Rhebergen; Barts, Van der Luyt, Roos (Jari Nijhof).

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment