Pupil van de week: Ilse Winkelhorst

Zondag speelt Sportclub Rekken z’n laatste thuiswedstrijd van 2014 tegen TRIAS uit Winterswijk. En dat zou nog wel eens een  lastige pot kunnen worden. Het inmiddels op de tweede plaats staande TRIAS is de laatste tijd in grote vorm terwijl Rekken in een dipje lijkt te zitten. De pupil van de week Ilse Winkelhorst heeft er echter alle vertrouwen in dat Rekken een goede partij gaat spelen en dat het een mooie en spannende wedstrijd gaat worden.

De 11jarige Ilse is een goedlachse, spontane, vrolijke en blije meid die het heel leuk vind dat ze zondag pupil van de week mag zijn. Ilse woont aan de Rekkensebinnenweg met haar ouders Arjan en Charon en haar broertjes Bart en Stef en zusje Loes. Bij hun thuis wonen ook 3 honden die op het huis, de schuren en het erf passen. De Jack Russell Jara is met zijn bijna 9 jaar de oudste. De 8 jarige Duitse Herder Chilla is naast een lieve huishond ook een goede waakhond en de 3 jarige Mechelse Herder Roef maakt het 3 tal kompleet. Het is fijn dat alle drie honden zo speels zijn en dat je er mooi mee kunt rennen. Op tijd aaien vinden zo ook leuk. Soms gaan ze alle 3 mee aan een riem uit wandelen en dat vind Ilse heel erg gezellig.  Buiten in zijn hok woont het konijn Pluisje en in de  weilandjes om het huis loopt de mini Shetlander pony Wendy. Het paardje vind het gezellig dat je hem lekker gaat voeren en wil graag geaaid worden.

Ilse zit op “OBS de Berkel” in groep 8. Gym en rekenen zijn haar favoriete vakken. Van juf Marije krijgt ze op dinsdag, woensdag, donderdag  en vrijdagmorgen les. Juf Petra is er op maandag en juf Chantal op vrijdagmiddag. Waldo Rhebergen verzorgd meestal de gymlessen en die zijn best wel om naar uit te kijken. Waldo brengt heel vaak leuke spullen mee waardoor de gymlessen altijd anders en afwisselender zijn. De “Berkelschool” is volgens Ilse een heel gezellige en fijne school waar je met plezier naar toe gaat. Volgend jaar gaat Ilse naar “het Assink” in Eibergen. Ze gaat daar heel goed haar best doen want ze wil later graag in het bedrijf van haar ouders op kantoor en daar de administratie verzorgen.

De familie Winkelhorst heeft een loonbedrijf wat al sinds 1956 bestaat. Loonbedrijf Winkelhorst is ook een gewaardeerde sponsor van Sportclub Rekken. Van het 5de team zijn ze shirtsponsor en er staat ook een mooi reclamebord van het bedrijf langs het veld. Verder kan Sportclub Rekken altijd een beroep op de familie Winkelhorst doen wanneer er iets moet gebeuren.

Alle meisjes uit groep 8 rekent Ilse tot haar vriendinnengroep.  Hun namen zijn Femke, Maureen, Celeste, Lisa, Kirsten, Manon, Kim  en Sahra. De helft van deze meisjes voetbalt ook bij Sportclub Rekken. Dit zijn: Manon, Lisa, Kirsten en Celeste.

Ilse speelt bij Rekken in het E1 team. Meestal staat ze in de spits maar wanneer er een keeper nodig is biedt Ilse zich spontaan aan. Daardoor staat ze ook geregeld op doel en dat gaat ook best goed. De spelers van de E1 hebben heel veel plezier met elkaar. De wedstrijden, trainingen en alles wat er bij voetbal komt kijken is leuk. Marc Grooters en Marc Diepenmaat zijn prima trainers en Wouter Grooters in een kundige coach. Verder is Ilse heel tevreden met de kwaliteit van de velden en de kleedkamers. Bij uitwedstrijden komt ze wel eens bij andere clubs waar alles minder goed geregeld is.

Op zondag komt Ilse niet vaak kijken bij het eerste. Ze durft dan ook niet te zeggen wie de beste speler van Rekken is. De beste spelers van Nederland zijn Luc Castaignos en Arjen Robben . Jasper Cillissen is haar favoriete doelman. De  Portugees Cristiano Ronaldo en de Argentijn Lionel Messi zijn de beste spelers van onze aardbol.  Volgens Ilse zijn Fc Twente en het Nederlands elftal de favoriete ploegen van Nederland en de beste buitenlandse club is Bayern Munchen. Ilse heeft ook veel waardering voor het Nederlands damesvoetbalelftal. Ilse zag ze spelen tegen België en Italië. Ze vind het heel terecht en verdiend dat de dames naar de WK eindstrijd gaan in Canada.  Als de wedstrijden op TV komen gaat ze zeker kijken.

Zondag is het zover. Ilse mag pupil van de week zijn en vind dat Rekken het jaar goed moet afsluiten en dat er gewonnen moet worden van TRIAS. Zelf wil ze het goede voorbeeld geven. De doelpoging die ze mag doen wil ze benutten door de keeper van TRIAS te verslaan. Zo wil ze aan de spelers van Rekken laten zien hoe het moet. Wij van Rekken hopen op een mooie en sportieve wedstrijd en wensen Ilse, haar familie, buren, vrienden en alle anderen die ze uitgenodigd heeft een fijne middag toe.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment