Da2 door overwinning op Deo 3 punten erbij!

Zondag 2 november stond voor rekken da 2, Deo uit op het programma. Na de bespreking met alle tactieken en hoe we moeten spelen gingen we op naar Borculo. Op dat moment stonden wij op de 7de plek en de dames van Deo op de 12e. Maar daarom moesten we deze wedstrijd natuurlijk niet onderschatten.

We waren mooi op tijd in Borculo dus konden rustig omkleden. Ook de nieuwe dames hadden een wit inloopshirt gekregen, dus we kunnen vanaf nu onze warming-up weer in het inloop shirt doen. Na een matige warming-up en nog een korte speech van Sylvia begonnen we aan de wedstrijd. Opstelling: Op goal Sanne, linksback Annika, centraal achterin Laura en Danse, rechtsback Marieke, links half Ilse, centraal middenin Chantal, rechtshalf Bregje, Linksbuiten Iris He, spits Marloes, rechtsbuiten Julia.

Na het fluitsignaal mocht Deo de aftrap nemen. Wij begonnen meteen erg aanvallend en hadden de bal dan ook snel in bezit. Wij speelden veel op de helft van Deo en ook al snel kwamen er veel schietkansen, maar deze waren allemaal niet echt zuiver. Daardoor bleef het nog steeds 0-0. Na ongeveer 25 minuten spelen vond Iris Hengeveld toch de goal. 0-1. Met deze stand gingen we de rust in. Hier kregen we van Sylvia te horen dat we het goed deden, dat we alleen al wel 0-5 voor hadden moeten staan als je alle schoten op goal zou tellen die er niet in gingen. Hier was iedereen het mee eens. Die bal moest nog een paar keer de goal vinden. Zo begonnen we aan de tweede helft.

Opstelling na rust: Linksback Ilse, centraal achterin Laura en Danse, rechtsback Romee, linkshalf Danique, centraal middenin Chantal, rechtshalf Iris Ha, linksbuiten Iris He, spits Marloes, rechtsbuiten Julia.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste. Wij hadden veel balbezit en schoten maar deze lijden nog niet tot een goal. Na ongeveer 60 minuten spelen kreeg Rekken een vrije trap. Chantal zette deze mooi voor waaruit Iris Hengeveld hem binnen kon tikken 0-2. Niet veel later kon Marloes via een duel ook de bal in de goal schieten 0-3. Deo kwam nog wel terug door in de 75 ste minuut de 1-3 te maken. Maar Iris Hassink maakten de eindstand af door in de laatste minuten de 1-4 binnen te tikken. En zo konden wij de 3 punten mee naar Rekken nemen. We waren tevreden met de punten, maar nog wel van mening dat we meer goals hadden moeten maken.

Lisa en Tanja konden helaas nog niet meedoen door een blessure. Julia heeft door haar mooie voorzetten en een goed gespeelde wedstrijd verdiend de woman of de mach box gewonnen.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment