Erix – Rekken 1-1

Op 26 oktober kon er wederom een gelijkspel worden genoteerd door het vlaggenschip.
Hoewel er bij vlagen best aardig gespeeld werd, gaat het hier wel om een erg teleurstellend resultaat. Erix is namelijk, met alle respect, een team waarvan wij gewoon moeten winnen.

Wat vooral frustrerend is: zelf creëerden we genoeg kansen en gaven haast niets weg.
Het tegendoelpunt viel halverwege de eerste helft. Ging het hierbij om een fantastisch uitgespeelde aanval over vele schijven die de jongens van Erix zeer nauwkeurig uit hadden gestippeld? Welnee, het was zo’n doelpunt zoals je ze normaal gesproken alleen ziet in compilatiefilmpjes op YouTube. U weet wel, ‘Comedy Football’, ‘Football Bloopers’ en meer van die ongein.
De bal vloog er vanaf een corner rechtstreeks in. Verdere uitleg is overbodig dunkt me.

Rekken, dat toch al een x aantal kansen om zeep had geholpen, leek nu wakker geschud. Een getergde Marc Blaauboer stootte door over de rechterflank. Blaauboer heeft een lichaam als ware het een oermens en baande zich een weg naar de achterlijn. Daar deed hij wat tal van medespelers verzuimden: de bal strak voor het doel geven. Hieruit ontstond een gevaarlijke situatie waarmee de defensie van Erix zich geen raad wist. Merijn Roos echter wel. Die mist zelden vanaf zo’n afstand, 1-1 bij rust.

Eenieder was het er wel over eens dat we met niets minder dan drie punten genoegen mochten nemen en vol overgave begonnen de groenwitten dan ook aan het tweede bedrijf.
In dat bedrijf creëerden we wederom een aantal goede kansen, maar het geluk en de echte wilskracht ontbeerden vandaag. Ook een prachtige voorzet vanaf links door Roos die door Nick van der Luyt prima in werd geknikt, bood geen soelaas.
Daarnaast hadden we recht gehad op een strafschop. De scheidsrechter, die overigens moeite had om het sportieve duel in goede banen te leiden, besloot anders. Het was precies zoals onze leider en Mister Sportclub Rekken himself Paul Nijhof het verwoordde: “Als hij hem niet geeft, heb je er ook niks aan!”

Eigenlijk was het zo’n duel waarbij je na pakweg een uur ballen het gevoel krijgt dat het wel welletjes is. Helaas bleek dat gevoel vandaag overeen te stemmen met de werkelijkheid en bleef het bij een zure 1-1.

Volgende week een nieuwe ronde met vanzelfsprekend nieuwe kansen. Dan komt koploper Sportclub Lochem op bezoek. Het is aan ons om hen te laten merken dat er dan niets te halen valt.

Tot dan!

Opstelling:
Antvelink; Blaauboer, M. Grooters, M. Stokkers, Jongerling (Klein Gebbink); Nijland (Barts), Rhebergen, K. Stokkers; Rexwinkel, Van der Luyt, Roos.

Niet gespeeld:
Groen.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment