Rekken – KSV   3-0

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2014/15 werd afgewerkt op 14 september en wel tegen KSV uit Vragender. KSV promoveerde vorig seizoen vanuit de 5e Klasse en die ploeg kenden we nog van de voorbereiding op het vorige seizoen. Toen werd het 7-0 (!) voor ons. Daarin zit dan ook gelijk de valkuil: KSV zou weleens het een en ander recht willen zetten vandaag.

Frank Bruins, onze oefenmeester, had ons de vrijdag ervoor al geïnstrueerd over hoe deze wedstrijd in te gaan en die instructies hadden we ons goed in de oren geknoopt. Tijdens de doordeweekse trainingen leerden we ook weer van alles. Bijvoorbeeld dat de pionnetjes niet enkel richtpunten of tegenstanders zijn, maar in sommige gevallen ook ‘indribbelaangeefpunten’. Co Adriaanse had het niet beter kunnen verwoorden.

Nadat de scheidsrechter Maikel Stokkers vermanend toe had gesproken, kon er worden afgetrapt. Tandenknarsend zagen de circa 300 toeschouwers Rekken aarzelend van start gaan. Gelukkig bleek het zenuwachtige heen en weer geschuif van korte duur, want wij wilden winnen vandaag! Vandaag stond in het teken van het collectief en het was dan ook prachtig om te zien hoe iedereen voor elkaar door het vuur ging.

Nick van der Luyt zat een schorsing uit en zijn plaats werd verdienstelijk ingenomen door Patrick Nijland. Daarnaast zat doelman Bart Jan Mellink weer eens aan de andere kant van de wereld, zodat ook Jorg Antvelink zijn opwachting mocht maken. Verder was de afspraak om achterin compacter te gaan spelen. Het liefst zolang en zoveel mogelijk op lijn en op de juiste momenten doorstappen. Dat wierp zeker zijn vruchten af.

Wouter Rexwinkel, onze aanvoerder, zette na pakweg 25 minuten één van zijn befaamde dribbelacties in. De Vragender defensie had hier geen antwoord op en nadat Rexwinkel een mannetje of zes tot paspoppen had gedegradeerd bracht hij de goed vrijgelopen Nijland in stelling die voor de 1-0 zorgde. Dat was tevens de stand bij rust.

Na rust kwam KSV er niet meer aan te pas, ondanks dat ze hun hele hebben en houwen in de strijd gooiden. Na een klein uurtje was het wederom Nijland die betrokken was bij een doelpunt. Vanaf links verzorgde hij de perfecte corner die door Maikel Stokkers dankbaar in de rechterbovenhoek werd gelopen, 2-0.

Diezelfde Stokkers vond toen dat hij wel genoeg had laten zien en liet zich vervangen door belofte Job Groen.

Kort hierop beging een KSV’er een kolossale fout door de bal veel te kort terug te spelen op zijn doelman. Merijn Roos, altijd alert, onderschepte de bal en deponeerde deze in de lege goal. 3-0! Ook Roos vond het toen wel welletjes en werd afgelost door Bob Vaanhold.

Rustig kabbelde de wedstrijd voort naar het uiteinde en zo konden we de eerste overwinning van dit seizoen gaan vieren.

Volgende week wacht het uitduel met Sportclub Neede en dat belooft uiteraard een huzarenstukje te worden. Tot dan!

 

Opstelling:

Antvelink; Blaauboer, M. Grooters, M. Stokkers (Groen), Klein Gebbink; Rhebergen, Rexwinkel, K. Stokkers; Barts, Nijland, Roos (Vaanhold).

 

Niet gespeeld:

W. Grooters

Gerelateerde berichten

Leave a Comment