Neede – Rekken   0-1

Op zondag 21 september stond het uitduel met Sportclub Neede op de rol. Op voorhand verwacht je van Neede dat ze zich dit jaar wederom in de kopgroep gaan mengen, ware het niet dat ze momenteel met behoorlijke personele problemen schijnen te kampen. 

Sportclub Rekken is daarentegen bijna compleet. Daan Jongerling is terug van vakantie en Nick van der Luyt is terug van zijn schorsing. Patrick Nijland (vorig jaar nog matchwinner in Neede) heeft nog wel vakantie en daar was hij ook flink aan toe. Vorige week zag Nijland namelijk niet eens het verschil tussen een blikje Red Bull en een flesje Grolsch. Dan wordt het tijd dat je er even tussen uit knijpt.

De opdracht die we van coach Frank Bruins meekregen luidde min of meer als volgt: “compact spelen en Neede het idee geven dat ze de touwtjes in handen hebben.” Dat je de ervaren selectie van Rekken om een boodschap kan sturen zou vandaag meer dan duidelijk worden. De wedstrijd werd dan wel niet gekenmerkt door hoogstaand spel, maar de vonken vlogen er hier en daar vanaf. Neede maakte in de beginfase inderdaad het spel. Dit resulteerde in wat kansjes die vooral tot stand kwamen door enkele misverstanden in de Rekkense defensie. Zelf creëerden we de eerste helft weinig, maar U snapt natuurlijk zelf ook wel dat we het beste voor het laatst bewaren.

Neede kreeg overigens nog een volledige onterechte penalty toegewezen na een vermeende overtreding van Maikel Stokkers. Gelukkig bleek Jorg Antvelink, onze piepjonge doelman, uiterst koel op de doellijn en zeer beslist wist hij de inzet van de Needese kapitein te keren. Antvelink speelde een fantastische partij en dat mag ook rustig gezegd worden van zijn collega-keeper van Neede.  Het bleef 0-0 bij rust.

Na rust werd Bjorn Barts vervangen door Jongerling. Barts was eigenlijk al geblesseerd bij aanvang van het duel en had de pijp nu echt leeg. Marc Blaauboer kwam op zijn plaats rechts voorin te spelen en Jongerling als rechtsachter. Later zou blijken dat dit weer zo’n onvermoede meesterzet van Bruins was.

Rekken verdedigde zeer overtuigd en resoluut. Marc Grooters en Maikel Stokkers zetten de poppetjes neer en de backs Blaauboer (en later Jongerling) en Ritchie Klein Gebbink beten zich vast in de vleugelspelers van Neede. Het viel daarbij op dat die vleugelspelers behoorlijk gehavend uit de strijd kwamen en zich geen raad wisten met de soms ronduit agressieve bejegening en zo werd de oorlog uiteindelijk door ons gewonnen.

In de laatste minuut kregen we een vrije trap op een meter of twintig van de goal. De gebroeders Stokkers namen plaats achter de bal. Enig gekibbel tussen beide leidde ertoe dat de jongste en meest eigenwijze van de twee, Kevin, de bal opeiste. Genadeloos hard schoot hij de bal in de muur. De bal veranderde van richting en belandde pardoes op het hoofd van Van der Luyt. Normaal gesproken hangt zo’n bal dan, maar in dit geval werd slechts de paal geraakt. Gelukkig was daar dan nog de instormende Blaauboer die geheel vrij het beslissende tikje aan de bal kon geven. 0-1 in de laatste minuut!

Al met al hebben we hier niet onverdiend, doch met enig fortuin weten te zegevieren. Het moet voor Neede erg pijnlijk zijn om in de laatste minuut zo te verliezen, maar dat kan ons de bout hachelen. De drie punten gingen mee in de tas naar Rekken en we hopen de ingezette lijn volgende week door te kunnen trekken. Tot later!

Opstelling:

Antvelink; Blaauboer, M. Grooters, M. Stokkers, Klein Gebbink; Rhebergen, Rexwinkel, K. Stokkers; Barts (Jongerling), Van der Luyt, Roos.

Niet gespeeld:

Groen, W. Grooters.

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment