Trias 4 – Rekken 2 1-0

Een vis zwemt niet altijd in het water. Na de minder goede bekerwedstrijden was iedereen ervan overtuigd om de competitie spetterend te beginnen.  Alhoewel de bekerwedstrijden wat minder goed gingen waren de trainingen tot nu toe goed.  Al met al kun je dit vergelijken met een diner die redelijk smaakt en het toetje dat op het moment van opdienen staat hemels zou moeten zijn. Heel Rekken 2 stond dan ook te popelen om te beginnen aan het ‘’toetje’’ uit tegen Fc Trias 4.

Pieter, en Roy mochten met Rekken 2 meedoen omdat Jorg bij 1 moest keepen, Job niet mocht spelen i.v.m het eerste en Bob ook maar 1 helft mocht spelen van de hoofdtrainer.

De wedstrijd stond om 9:00 gepland een ieder moest dan ook om 8 uur aanwezig zijn @ Rekken. Na nog even druk te zijn geweest met de spelerspassen waren we ruim op tijd in Winterswijk.  Het probleem was alleen dat het tenue en de ballen nog in Rekken stonden. Na hevig overleg met assistent trainer en technisch directeur was Rob in de gelegenheid om het tenue en de ballen te komen brengen. 10 minuten later beginnen was helaas niet mogelijk omdat de scheidsrechter ‘s middags nog naar een of andere korfbalwedstrijd in Arnhem moest, Vitesse noemde hij het volgens mij.

Om 9:05 klonk het startsignaal, en iedereen begon gulzig aan het toetje dat uiteindelijk zal smaken als een berliner-bol zonder vulling. Rekken begon de wedstrijd redelijk en had duidelijk meer balbezit en de betere kansen. Door goed doorjagen van Bob dacht de keeper van Trias het voetballend op te kunnen lossen. Hij zag alleen Bob over het hoofd, wat zeer onwaarschijnlijk is met een lengte van 2 lilliputters op elkaars schouders en schoenmaat 48+.

Bob speelde de keeper uit maar kwam helaas te ver richting de achterlijn en schoot de bal tegen de paal.  Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en Rekken ging hier duidelijk beter mee om dan Trias. Er kwamen nog een paar redelijke kansen de 1ste helft maar grote kansen bleven uit.

In de rust werd duidelijk dat we door moesten gaan met waar we mee bazig waren. Trias laten opbouwen en vervolgens druk zetten op de verdediger die het minst goed was in de opbouw. Bob werd gewisseld voor Pieter, die conditioneel nog niet toe was om een hele wedstrijd te voetballen, zo zie je maar weer dat ook mensen met de snelheid van een ADHD’er die een rol dextroop heeft, niet altijd topfit kan zijn. Het begin van de 2e helft was niet veel anders dan de 1ste helft. Rekken had de bal en controleerde de wedstrijd redelijk. Na een paar goede acties en voorzetten van Gijs kwam Kasper tot 2 keer toe aan koppen. Hij torende 2 maal  boven alles en iedereen uit maar kopte de bal helaas 2 keer recht op de keeper af. In de 88ste  minuut gebeurde het onwaarschijnlijke. Fc trias kwam met een aanval en de spits kreeg de bal op de achterlijn aangespeeld, hij schoot op doel en de bal vloog in het dak van het goal. Roy stond perplex zoals een ieder van ons. De waarschijnlijkheid dat deze bal er in zou gaan was net zo waarschijnlijk als dat Patty Brard ooit knap zou worden, Geer en Goor  hetero zouden worden en datSp Rekken en Fc Eibergen ooit zullen fuseren.  Jari kwam nog 1op1 te staan met de keeper maar vergat om de bal in het goal te schieten en ook deze kans werd om zeep geholpen.

Al met al was het resultaat zeer teleurstellend en gingen we met de ziel onder de armen weer terug naar Rekken. Aanstaande zondag staat het duel tegen Neede 3 op papier. Iedereen is ervan overtuigd om deze wedstrijd tot een goed resultaat te doen eindigen en ervoor te zorgen dat na een week hard trainen er nu wel een heerlijke aardbeienjam vulling in de Berliner-bol zit.