Seizoen 2013-2014 Rekken dames 2

Het seizoen 2013/2014 was voor de dames een seizoen met hoogtepunten en dieptepunten. In september begonnen we met 16 ‘fitte’ spelers met als doel om uit de vijfde klasse te promoveren. Daarvoor moesten we in de eerste helft van de competitie, tot aan de winterstop, bij de bovenste zes  eindigen. Hiervoor kregen we de hulp van onze leidster Sylvia Wielens en de nieuwe trainers Jan Gerrit Grooters en Nienke van der Luyt. En natuurlijk niet te vergeten onze mascotte Kwispel.

De motivatie was goed en iedereen had hetzelfde doel, we moeten uit de vijfde klasse. Met een nieuwe trainer, nieuwe oefenstof, en een iets andere speelwijze moest dit lukken. De wedstrijden begonnen en na enkele werd duidelijk dat, als we uit de vijfde klasse wilden, moesten we nu beter gaan presteren. Bij de winterstop bleek dat we net niet genoeg punten hadden behaald en dus in de onderste helft van de competitie waren geëindigd. Dit betekende dat we kansloos waren om uit de vijfde klasse te komen.

In de winterstop is Iris Hengeveld terug naar het team gekomen. En zijn Joyce Roerdink en Eline Horck naar dames 1 gegaan om hen te versterken. Daarnaast stopte Nienke met het geven van trainingen vanwege de geboorte van haar zoontje Fygo en haar terugkeer bij Dames 1.

Na de winterstop met een geslaagde barcompetitie en playbackshow, begonnen we met een nieuw doel ,de beste van de slechtste’ worden. Dat betekende eerste worden van de onderste helft van de vijfde klasse. De start begon goed, de eerste wedstrijden werden gewonnen. Iedereen kreeg het idee, dit doel kunnen we halen. Maar, bij ons lijkt het spreekwoord “zeven goede jaren worden gevolgd door zeven slechte “ werkelijkheid te worden.

Eind maart vertrok Iris Hassink naar Zuid-Afrika en kreeg onze keepster Anniek een knie blessure. Bij de wedstrijden hierna verliet het geluk ons. Het werd nog spannend. Konden we nog de beste van de slechtste worden? Ja dat kon, maar er was nog een club voor de titel in de strijd. 27 april was de dag waarop bekend zou worden wie de titel zou krijgen. Bij winst zijn wij kampioen, en bij verlies zijn de dames van BSC Unisson kampioen. De wedstrijd werd helaas verloren en de dames van BSC Unisson hadden de titel veroverd. Dames 1 bedankt voor jullie support!

Er stond voor ons nog één laatste wedstrijd op het programma, thuis tegen Rietmolen. We zouden beginnen met een ontbijt voor Ivonne en Arjan, die in april zijn getrouwd. Door de beslissingswedstrijden van Dames 1 is dit verplaatst naar 25 mei, maar Ivonne kwam met een verrassende mededeling dat ze in verwachting is. Na dit seizoen zullen wij haar dus eventjes moeten missen. Daarnaast hebben Lieke Weernink, Anniek Schutten en Shannon Hogenberk besloten om te stoppen voetballen. Dames, jullie zijn altijd nog van harte welkom!!

Rest ons alleen nog iedereen een hele fijne zomer te wensen en tot volgend seizoen, waar we zeker weer gaan knallen!

Dames 2

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment