Pupil van de week: Jordy van Drunen

Tweede Paasdag won Reunie de derby tegen Neede en werd daardoor kampioen van de 4de klasse C. Zondag, aanvang 14.00 uur komen de kampioenen uit Borculo naar “het Asterloo” om  te voetballen tegen Sportclub Rekken. Voor de  Borculoers staat er niets meer op het spel maar voor Rekken is het uiterst belangrijk om te winnen. En als dat gebeurd en  de concurrentie laat punten liggen kan Rekken met een beetje geluk  aan het eind van de middag zo maar op de tweede plaats staan. De pupil van de week Jordy van Drunen verheugd zich al een paar weken op deze wedstrijd. De 11 jarige Jordy woont in Eibergen en speelt nu bijna 2 jaar bij Sportclub Rekken. Zijn ouders zijn Ingrid en Kees. Jordy heeft een oudere zus Melanie en een tweelingbroer Stefan. Thuis hebben ze ook nog 3 huisdieren. Een hangoor dwergkonijn die naar de naam Deezy luistert en 2 witte hamsters met een zwarte streep op de rug. De hamsters hebben elk een eigen hok want wanneer je ze bij elkaar zet gaat het niet goed komen want dan word het een pittig potje vechten.

Jordy zit in groep 7 op de Julianaschool in Eibergen. Er zitten 26 kinderen bij hem in het lokaal.  Spelling vind hij een leuk vak evenals topografie en handvaardigheid. Het is een leuke school vlak bij zijn huis  en meester Niels is een fijne leraar. Op school zijn ze met handvaardigheid bezig met een project “Tijd en Ruimtevaart”. Jordy heeft dit onderwerp opgepakt door het zonnestelsel na te bouwen. De materialen die hij hiervoor nodig heeft zijn kurk, ijsstokjes, tandenstokers en bolletjes piepschuim. De grote van de bolletjes worden afgestemd op de omvang van de planeten en worden door Jordy met een viltstift gekleurd. Volgens Jordy zijn er 8 planeten. Om te beginnen de Aarde waar wij op wonen en verder Mars, Jupiter, Venus, Saturnus, Neptunes, Pluto en natuurlijk de Zon. Verder zijn er verschillende planeten die èèn of meer manen hebben.  De bekendste is de maan van de Aarde. Met de genoemde materialen maakt hij alles aan elkaar en zet het op de juiste afstand van elkaar. Zo ontstaat er een levensecht zonnestelsel. De namen van de  manen van de planeten Neptunes, Saturnus en Jupiter heeft hij zelf bedacht. Hij heeft ze vernoemd naar zijn beste vrienden en ze heten Justin, Koen en Simon.

Sinds 10 september 2012 is Jordy lid van Sportclub Rekken. Daarvoor heeft hij wel wat andere sporten geprobeerd maar hij wilde het liefst voetballen. Waarom is hij dan niet bij Eibergen gaan spelen en wel komen voetballen bij Rekken? Dat komt omdat zijn moeder Ingrid uit Rekken komt. Ook zijn oom Erik Holtkamp heeft hem aangeraden naar Rekken te gaan. En van die stap heeft Jordy nog geen seconde spijt gehad. Rekken is een kleine maar goed georganiseerde club. Het is er altijd gezellig en je kent bijna iedereen. Bovendien hebben ze goede trainers en leiders.

Jordy speelt in de D2. Zijn favoriete plek in het elftal is linkshalf.  Zijn linkerbeen is niet zo sterk maar op deze plek kan hij juist goed met links oefenen en zodoende een nuttige tweebenige voetballer worden. Naast de wedstrijden vind Jordy de training die hij van Henriette en Robert krijgt best mooi en je leert er veel van. En op zaterdag tijdens de wedstrijd is Maurice de fanatieke coach en Rik de vaste vlagger.

Volgens Jordy is Wouter Rexwinkel de beste speler van Rekken. Ibrahim Afellay, speler van Barcelona (net als Jordy middenvelder) is de beste speler van Nederland. En de beste buitenlandse speler is de Serviër Dusan Tadic van FC Twente. Jordy is supporter van Sportclub Rekken en FC Twente.

Jordy heeft inmiddels nog een voordeel bedacht waarom het slim is om bij Rekken te spelen. Bij Rekken krijgt iedere jeugdspeler èèn keer de kans om pupil van de week te worden en dat kan bij grote verenigingen niet. Daarom is hij ook zo blij dat hij bij Rekken voetbalt en zondag pupil van de week mag zijn. Er zullen veel foto’s gemaakt worden want  moeder Ingrid is van plan een fotoboek van zijn optreden te maken. Verder heeft hij de hele familie uitgenodigd en bijna al zijn vrienden komen ook kijken. En wij van Rekken zullen er ook zijn en hopen dat Jordy en alle mensen die met hem meekomen een onvergetelijke middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

5 Thoughts to “Pupil van de week: Jordy van Drunen”

 1. … [Trackback]

  […] Here you will find 46866 additional Information on that Topic: sprekken.nl/2014/04/25/pupil-van-de-week-jordy-van-drunen/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: sprekken.nl/2014/04/25/pupil-van-de-week-jordy-van-drunen/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: sprekken.nl/2014/04/25/pupil-van-de-week-jordy-van-drunen/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: sprekken.nl/2014/04/25/pupil-van-de-week-jordy-van-drunen/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: sprekken.nl/2014/04/25/pupil-van-de-week-jordy-van-drunen/ […]

Leave a Comment