Pupil van de week: Nina Onstein

Zondag 06-04-2014 komt laagvlieger Dinxperlo naar Rekken om te spelen tegen onze Sportclub. De pupil van de week bij deze wedstrijd Nina Onstein rekent op een mooie wedstrijd en hoopt dat Rekken de 3 punten in huis zal weten te houden.  

De 12-jarige Nina heeft haar hele leventje al aan de Lindevoort  gewoond samen met haar ouders Henriette en Gerard en haar broer Mart. Het kleine hondje Sem woont ook bij hen in huis. Sem is een kruising van meerdere rassen maar lijkt het meeste op een Jack Russel. Het zwart-bruin gekleurde hondje is een heel grappig beest en kan allerlei kunstjes zoals rollen, zitten, plat liggen en zelfs bidden. Nina en Sem zijn grote vrienden. Tussen de middag en ’s avonds laat Nina het beestje vaak uit. Haar ouders nemen dit klusje ’s morgens voor hun rekening.

De familie Onstein is heel sportief en actief bij Sportclub Rekken. Vader Gerard tennist en speelt volleybal en helpt als vrijwilliger. Regelmatig kun je hem spotten op de grasmaaimachine van de club. Mede door zijn inzet liggen de velden er wekelijks keurig bij. Verder is hij niet te beroerd te helpen met allerlei andere klussen die bij de club gedaan moeten worden. Moeder Henriette doet aan hardlopen en traint een jeugdteam van Rekken. Verder is ze leidster bij het meisjes C team waar Nina èèn van de jongste speelsters is. Verder draait Henriette ook nog kantine diensten. Tot slot Mart, de 15 jarige broer van Nina. Hij voetbalt als verdediger in het B elftal en is trainer van het F1 team.

Nina heeft èèn grote vriendin: Precilla. Dit meisje woont in Eibergen en samen fietsen ze elke schooldag naar de “Diekmaatschool” in Neede. Nina is al lid sinds 14 maart 2010. Dat betekend dat ze al meer dan 4 jaar voetbalt bij Sportclub Rekken. Ze heeft bijna alle jeugdteams doorlopen. Tegenwoordig  speelt ze in het C meisjesteam meestal als linksachter. Voordat ze op voetbal ging zat ze op de gym maar ze wilde liever bij voetbal. Het leuke van voetbal is dat je alles met je voeten moet doen. Het is een teamsport en nu ze in een team speelt met alleen meisjes is dat extra leuk. De sfeer in het meisjes C team is prima en iedereen doet erg zijn best. Het voetbal gaat best wel goed maar dat kan ook haast niet anders met de zeer kundige trainers Irene en Wouter. En de moeder van Nina Henriette is de leidster van het elftal die alles prima regelt.

Naast voetbal heeft Nina nog een grote hobby. Regelmatig gaat ze naar Ingrid Lamaker die bij haar in de buurt woont en  honden trimsalon “de Weaver” runt. Per dag worden er ongeveer 4 honden van allerlei soorten behandeld. Nina mag zelfstandig de dieren wassen en föhnen. Ze mag tijdens het knippen en scheren helpen met het vast houden van de hond. De hond staat dan op een trimtafel en blijft bijna altijd braaf staan omdat de behandeling erg lekker aanvoelt.

Nina komt vaak voetbal kijken bij Sportclub Rekken. Als het eerste thuis speelt is ze altijd aanwezig en bij uitwedstrijden is ze ook vaak van de partij. Patrick Nijland vind ze de beste speler van Rekken. Vaak gaat ze ook kijken bij het B team waarin haar broer speelt en ook bij de thuiswedstrijden van de dames teams 1 en 2 staat ze vaak aan de lijn. Nina is supporter van FC Twente. Met het meisjesteam is ze al eens een keer naar een wedstrijd van het damesteam van FC Twente geweest. Wat ook erg leuk was dat ze al 5 keer in de  “Grolsch Veste” is geweest om een thuiswedstrijd van het grote FC Twente te bekijken.

Zondag is het zover. Nina mag  pupil van de week zijn. Dat vind ze heel erg leuk, maar ze is ook wel een beetje zenuwachtig. Wij van Sportclub Rekken denken dat het een mooie middag gaat worden en wensen Nina en haar familie een fijne wedstrijd toe.

 

Gerelateerde berichten

127 Thoughts to “Pupil van de week: Nina Onstein”

Leave a Comment