The Voice of Rekken 2014

Het is 14.00. De zaal gaat open. Langzaam druppelen de deelnemers van The Voice of Rekken 2014 binnen. De eerste toeschouwers druppelen de kantine binnen. Voor 14.00 is de zaal in gereedheid gebracht door de leiders en trainers van Rekken. Zij oefenen nog enkele malen voor de openingsact, die traditiegetrouw door enkele leiders/leidsters/trainers/trainsters gedaan wordt.

De eerste deelnemers brengen hun spullen achter het podium in de bestuurkamer. Een van de deelneemsters, die er overigens prachtig uitziet, wacht daar in alle rust tot het haar tijd is om op te treden. Het is bijna 14.30 en de zaal begint lekker vol te stromen.

Dan om 14.30 opent Bert Konniger, sinds de allereerste Voice of Rekken in 2011 de vaste presentator, de middag. Hij stelt de jury, bestaande uit Waldo Rhebergen, Lotte Roos en Jari Nijhof, aan het publiek voor. De eerste act is er een die niet mee doet om de prijzen. Enkele jeugdbegeleiders openen de middag met het liedje Roar. Ze playbacken de versie van Glee.

Daarna gaat het om het echt. Als eerste komt er een groepje spelers van D1. Zij doen een medley van verschillende artiesten en noemen zichzelf de look-a-likers. De gelijkenis met de echte artiesten is verbluffend. Ook de verdere act ziet er goed uit. Er wordt goed getimed bij het wisselen. Daarna is het de beurt aan Milan, Jerre en Teun. Zij playbacken Helemaal naar de Klotuh en ze gaan ook helemaal uit hun dak op het podium. Gewapend met een (leeg) flesje bier krijgen ze de stemming er goed in. Dan komt er een steengoede act van Maroon 5. Mats, Noah en Tom uit de D1 stelen hiermee de show. Na deze act wordt er van alles klaar gezet op het podium. Je voelt de spanning in de zaal stijgen. Een moeder neemt plaats achter het keyboard. De eerste tonen klinken uit de boksen, de artieste staat nog achter te wachten op het juiste moment. Dan komt ze op. Ninthe van de Luyt uit F1 als Adele. Ze gaat op de kruk zitten en playbackt het Engelstalige nummer Hometown Glory. In haar prachtige jurk krijgt ze met dit nummer de zaal muisstil. Een daverend applaus klinkt als ze klaar is. Hierna is het de beurt aan de meisjes van de C1. Femke, Emma, Demi, Nina, Annelin en Maaike playbacken Beauty and a Beat van Cimorelli. Deze dames stonden gisteren nog op het podium bij de playbackshow van de senioren, aangezien ze in 2013 de Voice hadden gewonnen. Ook nu laten ze zien dat ze die beker nog wel een keer mee willen nemen. Als laatste voor de pauze komen Skip en Guus. Het nummer Hey Brother van Avicci schalt door de kantine. Ook deze act is weer van een uitzonderlijk hoog niveau, zoals alle acts tot nu toe. Dat belooft nog wat voor na de pauze.

Na een korte pauze waarin iedereen wat ranja, koffie, een zakje chips of iets anders heeft gehaald, ging het programma verder met de winnende act van de avond ervoor. Een aantal dames van dames 1 en 2 kwamen helemaal in het wit en wit geschminkt op. Zij lieten zien waarom ze op vrijdag hadden gewonnen. Ze deden een medley van Voca People

Na nog een noodgedwongen korte pauze, omdat jurylid Lotte Roos net op het podium stond en ze toch wel even wilde afschminken, ging het programma verder. Namens de D2 kwamen Celine en Julia op het podium. Zij deden het liedje Last Friday Night van Kate Perry na. Wederom een strakke act, waarin goed geplaybackt werd en goed getimed wie van de twee er aan de beurt was om te playbacken. Na deze twee dames kwamen getooid met zonnebril Nick, Koen, Ruben en Gijs van de F1 op het podium staan. De hit van 2013 schalde uit de boxen. Gangnam Style van Psy. Ook deze jongens wisten precies op het juiste moment de goede danspas te laten zien en de energie spatte eraf. De show ging verder met een nummer van De Dikdakkers. En wel de Dikdakkersdans. Verkleed als vuilniszak, in vuilniszak lieten Mart, Ward, Mats en Tom van D1 zien wat je allemaal met een vuilniszak kan doen. Hierna was het de beurt aan Michelle ten Thije. Zij deed De Soldaat van Nick en Simon. Omdat je niet in je eentje Nick en Simon tegelijkertijd kunt zijn, had ze haar vader ingehuurd als Nick (of als Simon) met gitaar. Ook Michelle playbackte de pannen van het dak. Thom, Kyle, Krieke, Jesse en Bart uit de E1, E2 en F1 deden het lied Happy van Pharell Williams. De choreografie was ook bij dit nummer weer uitstekend, en zanger Kyle wist precies op het juiste moment enkele medezangers de microfoon voor te houden. Als laatste kwamen de jongens van de C1 het podium op. Verkleed als indiaan, cowboy, brandweerman, motorcrosser, soldaat dansten zij op het lied YMCA van The Village People. Van Waldo kregen ze nog een goede tip mee. De achterste lijn en de voorste lijn een keer wisselen. Dit werd prompt onder leiding van Bert geoefend. Hierna trok de jury zich terug om te overleggen wie van al deze kanjers vanmiddag toch echt de beste was.

Na lang overleg werd de jury het eens en mocht Bert de prijzen bekend maken. Allereerst konden alle deelnemers van de E en de F het podium op. Allemaal zouden ze een prijsje krijgen in de vorm van een medaille, uitgereikt door Wim Giesbers. Voor de nummer 1 was er dan nog de wisseltrofee. Op de gedeelde vierde plaats eindigden de volgende acts: Helemaal naar de klotuh, Avicci en Psy. Op de derde plaats eindigde Michelle (Nick en Simon: De Soldaat) Thom, Kyle, Bart, Krieke en Jesse werden tweede met Pharell Williams (Happy) En de eerste plaats was voor Ninthe. Zij trad nog een keer op als Adele, met het nummer Hometown Glory.

Hierna vond de prijsuitreiking plaats voor de jongens en meisjes van de D en de C. De winnaar in deze categorie treedt volgend jaar nog een keer op, namelijk op de vrijdagavond, waar ze acteren als openingsact van de playbackshow voor de senioren. Op de gedeeld vierde plaats eindigden hier de Look-a-likers, Kate Perry en De Dikdakkers. Zij konden het podium verlaten en ook een medaille in ontvangst nemen. Op de derde plaats eindigden de winnaars van vorig jaar: Femke, Emma, Demi, Nina, Annelin en Maaike. Op de tweede plaats eindigden de jongens van C1, oftewel The Village People. Dat betekent dat Mats, Noah en Tom hier de wisselbeker hebben gewonnen. Zij lieten hun nummer One more night van Maroon 5 nogmaals horen en zegden toe om het hele jaar door te blijven oefenen op dit nummer, zodat ze volgend jaar op vrijdag kunnen laten zien hoe hoog het niveau bij The Voice of Rekken is. Deze middag belooft met zulke fantastische optredens en zoveel publiek dat het playbackweekend bij Rekken een mooie toekomst heeft.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment