Pupil van de week: Milo Lautenbach

Hoewel hij pas 10 jaar oud  is en bijna de jongste uit zijn team speelt hij al op een belangrijke positie in de D1. Als mid-mid geeft hij behendig en slim de mooiste balletjes aan zijn medespelers die er dan wat moois mee mogen doen. Regelmatig pikt hij zelf ook een doelpuntje mee. Ook is hij niet te beroerd om mee te verdedigen als de defensie hulp nodig heeft. Zo legt hij tijdens een wedstrijd heel wat kilometers af. Hij is een echte voetballiefhebber die bijna nooit een thuiswedstrijd van het eerste over slaat. Milo Lautenbach is heel blij dat hij zondag  pupil van de week mag zijn en van dichtbij mag zien hoe het eerste team van Sportclub Rekken zich op de wedstrijd voorbereid.

Rekken ontvangt dan het vorig jaar uit de derde klasse gedegradeerde FC TRIAS uit Winterswijk. Deze club ontstond in 2002 na een fusie tussen Sportclub Kotten, vv Ratum en sv Fortuna. Sinds 2007 spelen ze op het fraaie nieuwe sportcomplex ” ’t Huitinkveld “.

Milo is op 29 december 2002 geboren in Amersfoort. Toen hij 4 jaar was is hij met zijn ouders Frederiek en Taco en zijn broer Pepijn komen wonen in een mooi verbouwde woonboerderij aan de Diekerweg. Ook zijn oma en opa wonen daar in een ander deel van het grote huis. Ze hebben ook dieren op hun voormalige boerderij. Om te beginnen 2 jonge poesjes waar Milo graag en veel mee speelt. Het vrouwtje heet Poes en het mannetje luistert naar de naam Kat. Dan zijn er ook nog 2 ezels, Igor en Leo. Tot slot is er een haan en 4 kippen die voor de eieren zorgen.

“OBS de Berkel” is volgens Milo de fijne en gezellige Rekkense basisschool. Omdat het niet zoon grote megaschool is en er daarom niet te veel leerlingen opzitten is het mooi dat je iedereen kent. Milo zit in groep 7b in een lokaal met 22 leerlingen. Juf Marije geeft hier les en Milo vind haar best wel leuk en aardig. Tekenen is een vak wat Milo graag doet en goed kan. Bij voorkeur tekent hij landschappen. Maar ook huizen, dieren, planten en natuur zijn favoriete onderwerpen. Ook gym is een mooi vak. Hij hoopt altijd dat hij les krijgt van Waldo want die heeft elke week andere en afwisselende oefenstof waar je veel van leert. Wat Milo later wil worden weet hij nog niet precies maar het zal wel iets worden met dieren of natuur.

Milo heeft best veel vrienden zoals Guus, Harm, Bram, Tijn, Niels, Jarno, Daniel en Rick. Behalve Rick spelen al zijn vrienden voetbal bij Sportclub Rekken.

Naast voetbal is muziek een andere grote hobby van Milo. Toen broer Pepijn die bij Rekken in het C team speelt op de open dag van de muziekschool een instrument mocht uitzoeken was Milo erbij. Pepijn maakte zijn keuze en speelt nu verdienstelijk viool.  Ook Milo mocht rondkijken en dacht dat hij drummer wilde worden. Maar toen hij een cello mocht proberen vond hij het zo’n mooi instrument dat hij zich snel heeft bedacht. De cello is een strijkinstrument met 4 snaren en ongeveer een meter lang. Als je er op wilt spelen ga je zitten en zet je hem voor je tussen je benen op de grond en dan kun je met de strijkstok op en neer over de snaren bewegen en komt er een geweldig mooie klank uit. Elke vrijdag op het eind van de middag heeft hij les in Neede op een locatie van “het Assink” . Ruim een jaar heeft Milo nu les en hij kan al een aardig stukje spelen. Soms oefent hij thuis samen met zijn broer. Milo op de cello en Pepijn op de viool.

Volgens Milo zijn Nick van der Luyt en Wouter Rexwinkel de beste spelers van Rekken. Arjen Robben is de beste speler van Nederland en Messi en Ronaldo zijn de beste spelers van de wereld. Milo is fanatiek supporter van FC Twente maar Sportclub Rekken is ook de moeite waard.

Milo kijkt er uit naar zondag en hoopt dat het een mooie en sportieve wedstrijd gaat worden en dat Rekken gaat winnen. Wij van Sportclub Rekken wensen Milo, zijn familie en vrienden een fijne middag toe.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment