Rekken – FC Trias 4-0

In tegenstelling tot vorige week hadden we vandaag (zondag 3 november) wel een tegenstander die graag wilde voetballen en zich normaal gedroeg. Dat is maar goed ook, want het voetbalplezier was verleden week ver te zoeken. FC Trias was de club die ons kwam bezoeken. Er was niet veel bekend over deze tegenstander. Vorig seizoen degradeerden ze uit de 3e Klasse en ook dit jaar gaat het nog niet van een leien dakje bij Trias. Het is echter wel een grote club met mogelijkheden en daar stelden wij ons dan ook op in.

Vanwege de rugblessure van Bjorn Roossink begon Marc Blaauboer op een  voor hem nogal ongebruikelijke positie (rechtsback). Het bleek een gouden zet, want Blaauboer toonde aan een prima alternatief te zijn. Het leek wel alsof hij er al jaren speelde. Naast Roossink zitten ook Mark Rhebergen en Jerzy Aarnink nog steeds in de lappenmand. Daar tegenover staat de terugkeer van Marc Grooters die een week lang onder de Deense zon bivakkeerde.

Verder speelden de gebruikelijke namen. Tom Bannink fungeerde als sluitpost. Voor hem opereerden dus Blaauboer, de gebroeders Stokkers en Klein Gebbink (naar verluidt de enige 4e Klasse-speler in Nederland met een eigen fanclub). Het middenveld werd vormgegeven door uitblinker Patrick Nijland, aanvoerder Groot Kormelink en de reeds genoemde Grooters. Voorin flankeerden Rexwinkel en Roos onze spits Van der Luyt.

Rekken begon sterk aan de wedstrijd. We lieten meteen merken wie er de baas is op ’t Asterloo en dat er niets te halen viel vandaag. Het publiek was ook weer in grote getalen aanwezig. Dat Rekken de laatste jaren flink aan de weg timmert blijkt uit het feit dat zelfs Frank Rijkaard langs de lijn stond. Het werd niet geheel duidelijk of Rijkaard als liefhebber of scout aanwezig was. Wellicht dat er een geheel andere gedachte achter zat? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen.

Flitsende combinaties en bij vlagen oogstrelend positiespel zorgden voor moedeloosheid bij de tegenstander. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de bal in het netje lag. Een prachtige aanval die over vele schijven ging, werd keurig afgerond door Nick van der Luyt. De bal verdween in de korte hoek en de doelman van Trias stond compleet op het verkeerde been. Een tiental minuten later dook Merijn Roos als een duveltje uit een doosje op aan de rechterkant. Met zijn gouden linker gaf hij een afgemeten voorzet die door Van der Luyt wederom tot doelpunt werd gepromoveerd. Een schitterende goal. Rekken was oppermachtig in de eerste helft. Trias kwam er niet aan te pas en had in de rechtsbuiten slechts één speler die wat kon forceren. In zijn eentje kon deze man echter ook niets klaarmaken.

Met een 2-0 stand gingen we naar tevredenheid rusten. De taken die trainer Frank Bruins ons had meegegeven waren redelijk tot goed uitgevoerd. Er was dus geen reden tot veranderen.

De wedstrijd ging in de tweede helft verder met waar het in de eerste helft was geëindigd. Rekken domineerde en Trias kwijnde langzaam maar zeker weg. Dit werd nog eens onderstreept nadat de eerder genoemde rechtsbuiten (die in de tweede helft op links stond) twee domme gele kaarten kreeg en de douches kon gaan opzoeken. Het verzet van de Winterswijkers werd hiermee gebroken en de thuisploeg liep via Wouter Rexwinkel (een prachtige solo) en Coen Groot Kormelink (intikker na een collectieve aanval) uit naar 4-0.

Na de laatste goal kon er naar hartenlust gewisseld worden. Dit was ook wel nodig, want menig speler kampte met pijntjes. Waarschijnlijk opgelopen in Barchem en dat zal niemand verwonderen. Kevin Stokkers werd afgelost door Daan Papenborg, Marc Grooters door Job Groen en Patrick Nijland door Jari Nijhof. Met deze beloften wist Rekken de nul op het scorebord te houden.

Volgende week reizen we af naar Dinxperlo waar we tegen de gelijknamige ploeg gaan spelen. We hopen uiteraard op een goed resultaat. Één en ander zal afhangen van het aantal blessuregevallen. Rekken heeft nu eenmaal geen selectie van dertig spelers en de spoeling is momenteel wat dun. In de wandelgangen werd al gefluisterd dat het technisch hart spelers van VV Glanerbrug heeft gepolst om, bij een eventueel faillissement, de overstap te maken naar Rekken.

Tot volgende week!

 

Opstelling:

Bannink; Blaauboer, K. Stokkers (Papenborg), M. Stokkers, Klein Gebbink; Nijland (Nijhof), Groot Kormelink, Grooters (Groen); Rexwinkel, Van der Luyt, Roos.

Wissels die niet in actie kwamen:

A novel by Geb.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment