Pupil van de week: Julien Reinders

Zondag staat voor Rekken alweer het derde thuisduel in de vierde klasse C op het programma. Deze klasse bestaat uit 14 ploegen. Liefst 5 teams komen uit de Oude IJsselstreek. Dat is een afstand vanaf Rekken van ongeveer 45 kilometer. Eèn van deze teams, middenmoter Ulftse Boys  komt zondag naar “het Asterloo”. De pupil van de week van deze wedstrijd Julien Reinders is erg benieuwd of Rekken er in zal slagen de prachtige derde plek op de ranglijst vast kan houden.

Julien is 12 jaar en woont aan de Slemputterweg samen met haar ouders Benno en Mariët en haar broertje Jarno en zusje Marlynn. Oma Annie woont in het achterhuis en komt regelmatig een handje helpen in het gezin. De hond Rocky past op het huis en het konijn Zwartje behoord ook tot de huisdieren.

De familie Reinders heeft een boerderij met melkkoeien, jongvee en kalfjes. Vader Benno runt de boerderij. Moeder Mariët is slager en werkt bij slagerij “de Hoeve” in Eibergen. Ze doet daar alle werkzaamheden maar houd zich vooral bezig met het klaarmaken van de bestellingen.  De eigenaar van vleesbedrijf “de Hoeve” is een oom van Julien en een zeer gewaardeerd sponsor van Sportclub Rekken.

Jolien zit nu 5 weken op “het Assink Lyceum” aan de Rekkenseweg in Eibergen. Samen met 8 jongens en 10 meisjes zit ze in de VMBO klas E1T1. Meneer Sigger is haar mentor en ze heeft al heel wat mooie dingen meegemaakt op haar nieuwe school. Vooral het brugklaskamp was erg leuk. Muziekles vind Julien het fijnste vak op school maar beeldende vorming, handvaardigheid en tekenen zijn ook favoriete vakken van haar. Waar Julien erg aan moet wennen is dat ze zoveel vakken op haar nieuwe school heeft en al die bijbehorende boeken mee moet sjouwen. Als ze alles optelt komt ze aan 15 verschillende vakken zoals Engels, Duits, Frans, Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, levensbeschouwing, beeldende vorming, techniek, verzorging, muziek, tekenen en l.o. Dat is wel even anders dan op “OBS de Berkel” waar ze tot de grote vakantie opzat. Ze wil nog even zeggen dat ze op de Rekkense school een heel leuke tijd heeft gehad en er met veel plezier op terug kijkt.

Julien heeft heel veel vriendinnen zoals Nienke, Julia, Eline, Ilse, Evy, Demi, Issabel, Kieki, Sam, Bo, Dewi, Nina, Tamira, Michelle en Mira. Een deel van deze meisjes komt uit Rekken maar Julien heeft inmiddels ook al veel vriendinnen uit Eibergen. De dames halen ook wel eens kattenkwaad uit maar dat komt niet te vaak voor.

Naast voetbal is muziek èèn van Jolien’s grote passies. Ze is al bijna 5 jaar actief lid van de majorettes van Crescendo. Totaal heeft deze muziekvereniging 16 majorettes verdeeld over 2 groepen. Julien behoord tot de oudste groep. Eèn avond per week oefenen ze in het muziekgebouw  onder leiding van Silvia Bouwmeester en regelmatig treden ze in het openbaar op en dat maakt Julien erg blij.

Jolien is èèn van de jongste speelsters van het meisjes C Team. Ze speelt op het middenveld en het maakt haar niet uit waar ze dan staat. Marlou en Irene zijn haar trainsters en bij de wedstrijden is Wouter coach en Henriette is de leidster. Voetbal spelen in het meisjes C team is volgens Julien erg leuk omdat er een fijne sfeer is.

De familie Reinders is een echte voetbalfamilie. Vader Benno heeft vroeger ook bij Rekken gevoetbald. Julien speelt in de meisjes C en haar broertje Jarno en zusje Marlynn spelen in een E team. Julien is supporter van FC Twente en vind Barcelona de beste ploeg van de wereld.

Julien heeft erg veel zin aan zondag. Ze hoopt dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat Rekken gaat winnen. Wij van Sportclub Rekken wensen Jolien en de familie Reinders een fijne middag toe.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment