De kater komt later…

En daar zit je dan op zondagmorgen in de kantine, kopje koffie erbij en Hector 2 op het programma. Over het weer viel deze keer vrij weinig te klagen, lekker temperatuurtje, een lekker zonnetje maar toch waaide er een redelijk windje. Maar goed… een zondagmorgen zou een zondagmorgen niet zijn als er niets te lachen viel. Het viel al wat op dat de oogjes wat dichter in de kassen zaten, de ademhalingen wat zwaarder gingen en een Robbin ‘hood’ Wantia wie op tijd was, maar toen onze Daan ‘lieke vol’ Papenborg op het Asterloo aankwam viel het kwartje. Er scheen de vorige avond een 70’s 80’s party te zijn geweest in het nabijgelegen café. Trainer Tom ‘rambo’ Rhebergen had hem nog wel in de basisopstelling staan maar na 2 minuten warming up en enig medisch onderzoek bleek dat Daan deze wedstrijd maar beter niet kon starten.

Goed, genoeg gepraat over de avond ervoor of de voorbereiding, want of je nou in Tsjechië zit of op slipcursus bent, Hector en de scheidsrechter waren aanwezig en om half 11 zou er toch echt gevoetbald moeten worden.

Rekken begon moeizaam, het eerste kwartier waren de woorden chaos en slordig de juiste omschrijving voor Rekken. Uit balverlies op het middenveld en een sterke counter van Hector was het de 1 die als eerste op het scorebord verscheen onder het kopje ‘gasten’. Rekken moest de kop omhoog houden en bij de les blijven om die 3 wel gewilde punten in huis te houden. Na een nog steeds wat rommelige eerste helft was het Marc ‘power’ Blaauboer wie Bjorn ‘turbo’ Barts de bal in de diepte richting van de keeper stuurde. Bjorn was de Hector defensie te snel af en kwam tegenover de doelman te staan. Koelbloedig maakt hij deze aanval af wat resulteerde in een gelijke stand. Het fluitsignaal klonk en Rekken had even tijd om de koppen bij elkaar te steken onder het genot van een kopje thee.

Na enige wissels en tactische voorzieningen aan de spelers kon de wedstrijd weer beginnen. Rekken mocht de tweede helft tegen de wind in voetballen maar dit moest geen probleem zijn. Het kopje thee en de donderspeech heeft Rekken blijkbaar goed gedaan, er werd als team gevoetbald en de diesel kwam op gang. Duels werden gewonnen, er werd goed gevoetbald en de paniek steeg bij Hector. Rekken kreeg een aantal kleine kansjes en Hector moest het de tweede helft vooral hebben van de ‘lange halen snel thuis’ tactiek waar Rekken goed op anticipeerde. Na een goeie 65 minuten spelen mocht ook onze dronkenman nog even invallen maar na 10 minuten was de tank al leeg en leek het Daan de beste oplossing om ook eens van de nieuwe KNVB regel gebruik te maken, gele kaart, dus 10 minuten afkoelen. Het was de aanvaller van Hector die na het al pakken van een eerdere gele kaart, ook zijn 2e gele kon incasseren en mocht vertrekken. Rekken had nu de overmacht en dit resulteerde in veel aanvallen over de linker flank. De actie van Bjorn, de afwerking van Jari en Rekken had haar verdiende voorsprong op zak. De irritatie steeg bij de uitspelende ploeg en na een klein opstootje vonden wij en de scheidsrechter het wel welletjes en de wedstrijd werd beëindigt, eindstand 2-1.

Matchdetails:

Rekken 2 – Hector 2 2-1
35′ 1-1 Bjorn ”Turbo” Barts
75′ 2-1 Jari ”Ari” Nijhof