Hector 7 – Rekken 4

Om 8.00 uur zouden we vertrekken naar Goor, om tegen Hector te spelen. Gelukkig kregen we van onze leider een berichtje dat we uit konden slapen. We hoefden pas om 8.30uur te vertrekken. Het 4e begon goed aan de wedstrijd. Er werd van achteruit gevoetbald.bij balverlies stonden we goed compact en hielde we de ruimtes klein.van daaruit wisten we snel om te schakelen en binnen een paar minuten scoorde onze nieuwe spits Danny Spanjaard de 1-0. Het zorgde meteen voor rust in het Rekkense spel de bal ging lekker rond linksback Maurice kwam mee open via een snelle switch naar rechts werd hij zowaar vrij gespeeld in de zestien. Maurice ten Barge schoot wat gehaast, maar doordat Stephan Goering in de weg stond (en niet snel genoeg weg kon springen) werd de bal van richting veranderd, waardoor Rekken op 2-0 kwam. Rekken voetbalde vrolijk door..de twee centrale middenvelders kregen alle ruime om te voetballen en de ene aanval na de andere werd opgezet, zonder dat het tot grote kansen leidde. Rond de twintigste minuut liep Marc Diepemaat goed op met de bal en besloot maar eens te schieten. De bal verdween strak in de hoek en Rekken stond op een comfortabele 3-0 voorsprong. Hector begon toen wat fysieker te spelen en wist zowaar de 3-1 te scoren na een slalom van een van hun middenvelders. Het spel van Rekken werd daarna wat gehaaste en de bal liep minder lekker rond dan in het eerste gedeelte. Er werden ook geen kansen meer gecreëerd, maar ook Hector werd niet gevaarlijk. Vlak voor rust kwam Rekken op 4-1 door een schot van Hans tenelshof. Hij onderschepte de bal goed en beloonde zijn goede eerste helft met een doelpunt en een ruime voorsprong voor het vierde.

In de rust kwam Eric Blaauboer erin. We begonnen de tweede helft rustig en hielden de bal goed in de ploeg. Maar na nog enkele wissels aan onze kant lukte het ons steeds minder goed om de bal in de ploeg te houden. Hector rook zijn kans en drukte ons terug op eigen helft. Een corner kwam in de kluts voor een speler van Hector en ze scoorden de 2-4. Dit doelpunt gaf hen wat geloof en Rekken raakte de kluts even kwijt. TOch probeerde Rekken de wedstrijd weer onder controle te krijgen door rustig te blijven voetballen. Een ongelukkig moment in de zestien, waarbij onze aanvoerder de bal op de elleboog kreeg leidde tot een penalty (op appel) Het werd 3-4. In een keer kwam Hector op en was het alle hens aan dek bij ons achterin. Voetballend werd het moeilijker en een paar keer werd de bal flink naar voren gerost. Voorin kregen we wel wat ruimte, maar door het onrustige spel kwamen we er niet echt door, totdat vlak voor tijd in een counter Ronald Bongers van achter naar voren opstoomde (zonder bal) maar wel helemaal vrij aan de linkerkant opkwam. Danny had de keeper al uit de goal gelokt en legde de bal mooi breed. Ronald schoof de bal van en meter of twintig beheerst in het lege doel. Een marge van twee doelpunten was er weer. Vlak na de aftrap gaf de scheids aan dat er nog een minuut gespeeld diende te worden en de zege kwam niet meer in gevaar.
Eindstand: Hector – Rekken 3 – 5

Gerelateerde berichten

Leave a Comment