Rekken 5 – DEO 4

Rekken 5 en Deo 4 scoren er op los in seizoensouverture !  Na anderhalf maand van boslopen, interval, hoogtestages en een gewonnen oefenwedstrijd tegen Rekken 4 werd er halsreikend uitgekeken naar het begin van het seizoen.

Deo 4 was de tegenstander wat in de voorgaande edities altijd gelijkwaardig was en ook makkelijk scoorde dus we waren gewaarschuwd. Het begin was van beide kanten stroef en het baltempo lag te laag maar daar kwam 10 min. voor rust verandering in toen  na een vlotte combinatie Henk H werd gevloerd binnen de 16 mtr… penalty!! Henk H nam zelf de verantwoording en schoot Rekken naar de 1 – 0 die niet geheel onverdiend was. Rekken kwam daarna eigenlijk niet echt in gevaar dus we dachten de rust in te gaan met een voorsprong maar inmiddels in de 50ste minuut !! vloog een verdwaalde voorzet van Deo via de kruising in het net…voorzichtig werd gevraagd om het nu maar af te fluiten voor rust aangezien anders de thee wel erg koud werd…

In de tweede helft was de arbitrage voorzien van een nieuw uurwerk en kon Rekken op jacht naar doelpunten. Rekken had een omzetting op het middenveld en voor Deo het door had stond het 2 – 1 na een vlotte combinatie tussen Paul N en Rob K.  Lang konden we er niet van genieten want al gauw stond het weer gelijk 2 – 2.  Dus weer opzoek naar een voorsprong wat ook geschiedde door een mooie uitval via Paul N en Jan B 3 – 2. Helaas werd deze ook weer om zeep geholpen door een tegendoelpunt 3 – 3. Hierna dacht Paul N na al dat voorbereiden nu doe ik het zelf 4 – 3 ! Nu achterover leunen …nee dus, weer gaven we een corner weg en stond er een te lange Dijkhoeker vrij waardoor  het weer gelijk stond 4 – 4…Rekken was na een top seizoen van vorig jaar wel wat gewend en stroopte nog een keer de mouwen op Henk H zocht de combinatie met Rob K en kon zelf binnen de 5 meter afronden zodat het 5 – 4 !

De voorsprong kwam niet meer in gevaar aangezien het uurwerk van de scheidsrechter nu op de 45ste  minuut nauwkeurig aan gaf dat het mooi was geweest zodat de eerste drie punten in Rekken bleven!!