Pupil van de week: Annelin de Witte

Komende maandag , tweede paasdag 1 april speelt Rekken eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd in 2013 op “het  Asterloo”. Tegenstander is het Boekelose Unisson. Pupil van de week bij deze wedstrijd is Annelin de Witte.

Annelin woont met haar ouders Alwie en Jacqueline en broer Bart en broertje Jelle aan de Rekkensebinnenweg op een boerderij met varkens en vleeskoeien. Ook hebben ze ruimte voor caravanstalling. Verder zijn er 94 kippen.

Annelin en haar broers wilden graag wat bijverdienen om leuke dingen te kunnen kopen. Zo ontstond het plan om legkippen aan te schaffen en de eieren hiervan te verkopen. De opbrengt mochten de kinderen houden en pa en ma wilden het voer wel betalen. Vervolgens zijn de kinderen van de Witte de buurt in gegaan om te vragen of de mensen regelmatig eieren wilden afnemen. Het werd al snel duidelijk dat de buren ongeveer 100 eieren per week nodig hadden. Daarom zijn om te beginnen 15 kippen aangeschaft. Omdat de zaken erg goed liepen werden dat er al gauw 30 en nu zijn er dus 94 kippen op het bedrijf. Annelin en haar broers moeten zelf het hok schoonhouden, de eieren rapen, schoonpoetsen en een gedeelte bij de klanten bezorgen. Bart heeft een mooi kastje in elkaar getimmerd die aan de weg is gezet waar eieren voor de passanten worden aangeboden. De handel loopt prima en de eieren worden vlot afgenomen en zo word een aardig zakcentje verdiend. Annelin gaat sinds deze zomer naar het Assink lyceum aan de Rekkenseweg in Eibergen. Haar mentor is meneer Bomhof en beeldende vorming vind ze het mooiste vak. Omdat Annelin graag wat met haar handen doet wil ze later kapster worden. Het Assink is een heel leuke school en aan het kennismakingskamp bewaard ze fijne herinneringen.

Vriendinnen heeft Annelin genoeg. In hoog tempo noemt ze de namen van Femke, Demi, Maaike, Emma, Anne, Iris, Rylanda, Kim en Sacha.  Annelin speelt meestal linksvoor in het meisjes C team. Ze vindt het een superleuk elftal waar ze veel plezier heeft en prima op kan schieten met alle speelsters van dit gezellige meidenteam. Het leukste van voetbal is dat ze superhard kan rennen langs de lijn en daarna een strakke voorzet af kan leveren en als daaruit gescoord word is dat helemaal geweldig. Henriette is de bevlogen leidster van het CM1 team en Tanja en Irene zijn de pas benoemde trainers. Annelin is erg te spreken over haar nieuwe trainsters want ze leggen alles goed en duidelijk uit en ze geven prima instructies.

Andere sporten als voetbal doet Annelin niet. Vroeger zat ze op gym maar toen de meeste meisjes kozen voor voetbal is ze meegegaan naar Sportclub Rekken. Daar heeft ze geen dag spijt van gehad want een teamsport is veel leuker.

Wat ook erg leuk is is springen op de trampoline. In de zomer is Annelin vaak met haar vriendinnen te vinden op het zwembad in Rekken. Als ze thuis is zit ze vaak achter de computer spelletjes te doen of op internet te kijken wat voor mooie kleren er allemaal te koop zijn. Favoriete TV programma’s zijn Goede tijden, slechte tijden, de Voice Kids en Voice of Holland. Ook meehelpen met koken vind ze een mooie en gezellige bezigheid.

Over Rekken wil ze ook nog wel wat zeggen. De mensen hebben hier nog wat voor elkaar over en we doen normaal tegenover elkaar. De club Sportclub Rekken betekend voor Annelin heel veel gezelligheid waar ze graag is en je fijn voetbal kunt spelen. Volgens Annelin is Björn Barts de beste speler van Rekken.  Douglas is de beste speler van Nederland en Messi de beste van de wereld. Annelin is fan van FC Twente.

Maandag gaat het dus gebeuren. Annelin mag pupil van de week zijn. Ze heeft er erg veel zin in. Wij van Sportclub Rekken wensen Annelin en de familie de Witte een fijne middag toe.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment