Rekkense Jeugd in de “Grolsch Veste”

Woensdag 24 oktober: 13.00 uur. Op de parkeerplaats van “het Asterloo” stappen ongeveer 70 jeugdleden van Sportclub Rekken in de gereedstaande auto’s om af te reizen naar de “Grolsch Veste” in Enschede. Een uur later staat het gezelschap van ouders, leiders en kinderen voor de gesloten poort van vak L in afwachting van wat er gaat gebeuren.
Dan zwaait er een deur open en een allervriendelijkste man nodigt het Rekkense bezoek uit om binnen te komen. In de ontvangruimte krijgen de kinderen een frisje en de ouders koffie.
Na het welkom word er een korte film gedraaid over de hoogtepunten van de FC Twente de laatste 2 jaar. Daarna worden 3 groepen gevormd die op pad gaan voor een rondleiding onder leiding van een gids.
De tocht gaat eerst door de gracht langs de Wall of Fame naar de kleedkamer van de bezoekende club. Die ziet er heel sober uit en iedereen mag de stoeltjes van de spelers proberen.
Heel anders is dat met de fraaie en ruim bemeten kleedkamer van FC Twente. Hier mag je echt niet op de luxe zetels van de spelers zitten en al helemaal nergens aankomen. Je mag alleen maar je ogen rondkijken. Elke speler heeft zijn eigen plek in de kleedkamer en de indeling is zo geregeld dat nooit spelers van de zelfde nationaliteit naast elkaar zitten.
Daarna gaat het verder langs de fotogalerijen. Er hangen foto’s van de huidige selectie en de staf, alle trainers uit het verleden en alle spelers die sinds 1965 voor Twente speelden. Daarna word de spelersroom bekeken en gaat het verder naar de perskamer. Hier mogen enkele Rekkense jeugdspelers even zitten en prompt moeten ze ingewikkelde vragen beantwoorden. Via een wel heel luxe skybox hebben we vervolgens een mooi uitzicht op het veld en de tribunes. Daarna gaat het naar buiten de tribune op. Bijna alle jonge bezoekers klimmen snel naar boven om te voelen hoe het er uitziet wanneer je helemaal bovenin zit.
Ten slotte word ons verteld wat de plannen voor de toekomst zijn. Er zijn grote uitbreidingsplannen. Er wordt een grote foto getoond van het stadion zoals het er over 3 jaar uit moet zien. In 2015 bestaat FC Twente 50 jaar. Er moet dan een stadion staan met een capaciteit van 50.000 toeschouwers. De “Grolsch Veste” zal dan groter zijn dan de “Amsterdam Arena”. Als het allemaal klaar is zal de jeugd van Rekken zeker wel weer terug willen komen om het resultaat te bekijken.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment