Rekken 3 wint van Longa 13

Zondag, 16-09 was de dag dat voor ons de competitie startte tegen Longa 13. We waren kwart over 10 aanwezig, toen stond het jonge elftal van Longa al op het veld voor de warming-up. Bas was te laat en begon op de bank.
De wedstrijd begon erg rommelig met veel balverlies aan beide kanten, echte kansen bleven uit. Tot de 15e minuut, Rob gaf een steekbal tussen de rechtsback en de centrale verdediger door, waar Rick met zijn snelheid wel raad mee wist. Hij schoot de bal hard en hoog in het doel 1-0! Na de 1-0 werd Longa wat sterker, maar echt grote kansen bleven uit. Met een gelukje kwamen ze vlak voor rust wel op 1-1, Bart Jan was kansloos op een van richting veranderd schot.

In de rust kwam Bas erin voor Eddy, Pieter ging in de spits spelen en Bas werd mid-mid. We kwamen na rust een aantal keer goed weg, Bart Jan, wat geluk en de lat (na een knal van 40 meter) stonden Longa-succes in de weg. We kwamen steeds meer onder druk te staan en richtten ons steeds meer op de counter.

Na een uur spelen kwam Danny erin voor Rick, Pieter zakte een linie en Kasper ging in de spits spelen. Dit had gelijk succes, een voorzet van Pieter werd door Kasper via z’n hoofd, de keeper en z’n heup in het doel gewerkt, 2-1! Longa ging daarna alleen maar meer drukken, waardoor er voor ons op de counter veel mogelijkheden lagen, hier werd er echter geen van benut. 5 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist toen de mid-mid van Longa de doorgebroken Pieter vloerde en de rest van de wedstrijd vanaf de zijkant mocht bekijken.

Het was een moeilijke wedstrijd met misschien een onverdiende winnaar, maar daar malen we niet om, de eerste 3 punten zijn binnen! Rob Ordelman was “man of the match” met zijn assist, goede verdedigende werk en meerdere goede acties vanaf de linksback positie naar voren.

Gerelateerde berichten

23 Thoughts to “Rekken 3 wint van Longa 13”

Leave a Comment