Column: Inspiratie naar de bal

Na een lange tijd ertussen uit ben ik weer met een column…..

 

Wie ziet het nog? Dat kinderen na schooltijd 4 jassen neerleggen om een lekker potje te voetballen. Of een rollende bal over straat waarvoor je moet remmen met de auto omdat er een kind achter de bal aan huppelt of  kinderen die de voetbalveldjes in de gemeente gebruiken om te voetballen of een groepje kinderen die ruzie maakt om spelregels op een trapveldje. Wie ziet dit allemaal nog? Waar is hier die inspiratie naar de bal gebleven?

 

Het komt helaas steeds minder vaak voor dat kinderen in hun vrije tijd samen gaan voetballen/sporten buiten hun eigen trainingen en wedstrijden om. Dit is heel erg jammer. 10 jaar geleden zag je dat kinderen zonder een afspraak met elkaar hadden gemaakt elkaar opzochten bij de sportveldjes om tegen elkaar een partijtje te spelen. Dat het 17.00 uur is geweest en dat de kinderen de tijd zijn vergeten om thuis te zijn voor het eten. Je ziet het steeds minder. En waarom niet nu, in deze tijd van de sociale media. Post 1 berichtje op facebook of twitter en er zijn kinderen die komen voetballen op de afgesproken plek. Waar is hier die inspiratie naar de bal gebleven?

 

Er is ook een tijd gekomen van de spelcomputers. Kinderen die de hele dag met elkaar op de Xbox of playstation zitten de gamen. Wat is er nu mooier om dit in het echt te doen buiten, waarom moet er zoveel tijd achter de computer worden doorgebracht. Kinderen die wat voor school moeten doen achter de computer, ouders, trappen jullie hier nog in? 1 uur voor de computer voor school en die andere uren? Laat de zakken chips en snoepjes liggen en ga lekker naar buiten om daar een balletje te trappen. Waar is hier die inspiratie naar de bal gebleven?

 

Met het afgelopen EK hebben wij Nederlanders weer lekker met z’n allen voor de tv gehangen of in de kroeg zitten drinken. Dit moet je toch aanzetten om zelf weer een lekker potje te gaan voetballen. Om samen het spel dat je op de tv ziet in het echt uit te voeren. Dat je zelf de partij van tv buiten in de rust en na de wedstrijd na speelt. Dat je net als vroeger altijd een speler was. Dit sprak je altijd voor de tijd af wie wie was. Wie was u altijd tijdens dit potje voetbal? Bergkamp, Kluivert, Maradonna, Zidane, of van Basten. Waar is hier die inspiratie naar de bal gebleven?

 

Tot slot beste Sp Rekken mensen. Ik hoop snel weer bij de jeugd de inspiratie naar de bal te zien. Dat er weer honger is naar de bal. Allemaal een goede seizoensstart toegewenst en tot de volgende column.

 

Roy Breukers

Gerelateerde berichten

Leave a Comment