Maurits pupil van de week Graafschap – Excelsior, D1 3e in Finale!

Woensdag 2 mei stond Sp. Rekken D1 in de Finale van het “gaten schieten” om de Jan Vreman Cup, tijdens de wedstrijd van De Graafschap – Excelsior. Het team had dit te danken aan haar prestaties op 21 januari. Van de 48 teams (16 wedstrijden x 3 teams), was Rekken D1 als 3e geëindigd in het eindklassement.

Bij aankomst van Rekken D1 bij het stadion werden al zowat opgewacht door een begeleider van De Graafschap. De spelers hadden het eerst nog niet door, maar van de 3 Clubs van de Week was Rekken dit keer de “echte” Club van de Week. Een kleine verrassing, want er zit wel iets verschil in met de andere clubs. Ten eerste wordt 1 speler gekozen tot Pupil van de Week en mag de bal vasthouden bij opkomst van de spelers. Ten tweede vorm je bij het vlag zwaaien een soort van haag waar de spelers door lopen. De begeleider koos Maurits uit voor Pupil van de Week.

Het vlag zwaaien was een bijzondere gebeurtenis. Gelukkig hebben we hier foto’s van en is het door een graafschapfan op video gelegd.

De eerste helft, en dan vooral de eerste fase, was De Graafschap beter. Het kwam dan ook op 1-0 door een doelpunt van El Hassnaoui. Niet veel later maakte Excelsior gelijk via Luigi Bruins. Dit doelpunt konden we van dichtbij goed zien.

In de rust was het zover. De Finale! Eerst met team ff op de foto. Daarna: 3 teams, 15 schoten. In groepjes van 5. Verschillende gaten van 10, 20 en 30 punten. Al gauw werd duidelijk dat de andere 2 teams het toch iets beter deden. Ondanks dat een paar spelers van Rekken de bal in het gat met 30 punten schoten, schoot de rest de bal amper in 10 of 20 punten. Na de puntentelling mochten we als eerste naar voren komen. 3e. Toch een mooie beker gewonnen en voor iedereen was er een medaille.

De 2e helft was weer spannend. De Graafschap kwam eerst op achterstand, 1-2. Maar De Graafschap kwam via een mooie kopbal van De Leeuw. Het onweerde al een tijdje. We vroegen ons af of De Graafschap soms bliksemgeleiders had. Na 10 minuten donder en bliksem boven het stadion vond scheidsrechter Gözübüyük het welletjes. 86e min. Het onweer bleef boven het stadion hangen. Het werd laat. We konden ook niet naar huis. We moesten immers 300 meter lopen naar de auto’s. Afwachten dus maar. Na bijna een uur werd de wedstrijd hervat. De Graafschap kwam nog zwaar onder druk. De laatste kans was voor De Graafschap, maar die werd verprutst.

Zoals gezegd werd het laat. Gelukkig hadden de spelers vakantie.

 

Laatste 6 foto’s zijn van superboeren.nl

 

 

Gerelateerde berichten

4 Thoughts to “Maurits pupil van de week Graafschap – Excelsior, D1 3e in Finale!”

 1. … [Trackback]

  […] Here you will find 25309 additional Information on that Topic: sprekken.nl/2012/05/04/maurits-pupil-van-de-week-graafschap-excelsior-d1-3e-in-finale/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: sprekken.nl/2012/05/04/maurits-pupil-van-de-week-graafschap-excelsior-d1-3e-in-finale/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: sprekken.nl/2012/05/04/maurits-pupil-van-de-week-graafschap-excelsior-d1-3e-in-finale/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: sprekken.nl/2012/05/04/maurits-pupil-van-de-week-graafschap-excelsior-d1-3e-in-finale/ […]

Leave a Comment