Sinterklaas op bezoek

Verslag:  Sinterklaas op bezoek bij Sportclub Rekken    

Net zoals elk jaar,
Zijn er vroege kinderen, een paar.
Deze kinderen zijn opeens erg verlegen,
Ze bleven bij de deur staan en zwegen.
Toen er wat meer kinderen bij kwamen,
Gingen ze tikkertje spelen samen.
De spanning liep aardig op,
Totdat de Sint kwam, de avond was weer erg top!!

 Vanaf 18.45 komen de eerste kinderen binnen, erg stil gaan ze zitten in de kring die al klaar staat. Zo gauw er meer kinderen bijkomen gaan de kinderen tikkertje spelen en de ouders die blijven krijgen een kopje koffie aangeboden. Bardame Roeyel zorgt voor dit warme kopje koffie. Ria Nijhof heeft deze avond gezorgd voor de foto’s die al op de website staan.

Om 19 uur zit een handjevol ouders gespannen te wachten op de Sint net als de kinderen en de trainers/leiders. Organisator Wim zorgt er voor dat alles tot op het laatste moment goed geregeld is. Om 19.10 uur komen Sinterklaas en zijn 2 voetbalpieten. Mika mag van de Sint de staf weg zetten en Bart en Kayle hebben ondanks dat meneer de Sint er is nog steeds veel praatjes. Deze praatjes vullen geen gaatjes, want zo gauw als beide heren bij de Sint moeten komen zijn ze ineens een stuk rustiger. Voordat alle kinderen bij Sinterklaas komen hebben de pieten nog een grapje uitgehaald. Piet Diego wil gaan zitten en net op het moment dat hij gaat zitten haalt de nadere piet de stoel weg. Au, roept piet.

Ramon mag als eerste bij de Sint komen. Hij is aanvoerder, topschutter en jongste speler  van de F1. Hoe wordt je aanvoerder, vraagt de Sint aan Ramon? Daar heeft Ramon geen antwoord op. Op de vraag ‘scoor je wel eens?’ zegt Ramon ‘Gaat wel’.

Skip is altijd het laatste klaar met douchen, maar kan erg goed de messi-dribbel doen. Als Skip dit voor wil doen, is er geen bal?!? Na even zoeken is er een bal gevonden en kan Skip de messi-dribbel nadoen.

Na de Messi-dribbel mogen de beide meisjes uit de F1 bij de Sint komen. Celeste is de koningin van het snelvoetenwerk binnen de F1. Ilse wordt volgens Sinterklaas de nieuwe keepster van dames 1. Krijg je het niet koud in het goal? Vraagt Sint, Neuh, antwoord Ilse.

Milan is volgens Sinterklaas een echte dromer in het veld maar is wel erg goed in de duels. Na Milan mag Renso komen, een echte linkspoot. Renso oefent veel en is leergierig. Dan vraagt Sinterklaas of Renso ook leergierig is op school, maar daar antwoord Renso ‘NEE’ op.

Harm is de vroegere Beckenbouwer, en speelt zowel voorin als achterin. Harm woont op de grens merkt Sinterklaas op. Niels woont op ook op de grens en heeft groene voetbalschoenen. Dit vindt Niels erg leuk. Hij is net als Renso een snelle leerling en staat meestal linksachter of is keeper.

Nu komt de F2 aan bod en mag als eerste van de F2 Bart bij Sinterklaas komen. Hij is jarig. Bart geeft aan dat hij het liefste spits staat. Daniel mag daarna bij Sinterklaas komen, hij is nu ongeveer 5 weken bij voetbal en heeft nog moeite met het op tijd op staan.

Tom is ook nieuw bij de F2 want hij heeft net zijn zwemdiploma gehaald. Als Marlynn bij Sinterklaas mag komen zegt de Sint de hele tijd haar naam verkeerd. Sinterklaas vindt het wel een mooie naam. Ze is het enigste meisje in het team.

Als Jarno bij Sinterklaas komt, kan Sinterklaas wel zien dat Jarno de grootste is van de F2. Na Jarno mag Jesse bij Sinterklaas komen, vorig jaar was Jesse nog bang voor de Sint maar nu niet meer. Hij mag een passeeractie voordoen.

Jerre komt nadat zijn naam genoemd werd er erg stoer aanlopen. Jerre is ook een linkspoot. Op linkspoten is de Sint erg gek, deze zijn vaak erg creatief zegt Sint. Jerre moet iets alerter zijn in het veld maar dat komt wel goed.

Mika mag bij Piet de schijnbewegingsactie voordoen. Dit doet Mika erg goed. Piet trapt er zelfs met beide benen in. Kayle is een praatjesmaker volgens Sinterklaas, maar hij doet de laatste weken erg goed zijn best op trainen. Kayle mag samen met Piet hoog gaan houden. Dit lukt beide 2 keer.

Nadat alle kinderen zijn geweest gaan de kinderen penalty schieten. Na de penalty’s worden de cadeaus gezocht. De kinderen krijgen allemaal een tasje met daarin een bal en een Sportclub Rekken pet. Met deze bal kunnen de kinderen goed oefenen.

Jelle was helaas afwezig deze avond maar de trainer / leider zorgt ervoor dat hij ook het cadeau krijgt.

Dan wordt er nog 1 liedje gezongen en gaat Sinterklaas weer een deurtje verder, het was een leuke avond voor de kinderen, trainers, leiders en ook voor de ouders.

Sinterklaas en zwarte pieten bedankt voor jullie komst en tot volgend jaar!! Ook iedereen die heeft geholpen met deze avond bedankt!

Wilt u ook de Spanning van de gezichten aflezen? Klik dan snel hier voor de foto’s!

 

De foto’s zijn gemaakt door Ria Nijhof.

Wil je meer foto’s van Ria zien? kijk dan op http://holterhook.jalbum.net/

Gerelateerde berichten

2 Thoughts to “Sinterklaas op bezoek”

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: sprekken.nl/2011/12/12/fotos-van-het-sinterklaasfeest-staan-online/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: sprekken.nl/2011/12/12/fotos-van-het-sinterklaasfeest-staan-online/ […]

Leave a Comment