Verslag: HSC’21 4 – Rekken 2

Rekken 2 op oorlogspad:   HSC ’21 4 – Rekken 2  

Na 2 nederlagen (Bon Boys en Witkampers) en een baaldag  moest er op 11 december worden aangetreden tegen HSC in Haaksbergen. Doordat Ronald Engelberts wegens zwangerschapsperikelen niet van de partij was vertrokken we met 13 man. De 1e wedstrijd tegen deze tegenstander was geëindigd in een krappe zege voor ons, maar het was voor iedereen duidelijk dat het geen makkie zou worden. Puntverlies konden we ons echter niet veroorloven, gezien de concurrentie die ons op de hielen zit.

Zoals wel vaker dit seizoen begonnen we slordig en ongeïnspireerd. Dit resulteerde dan ook al binnen 10 minuten in de 1-0 voor HSC, door een fout in de Rekkense defensie. Hier was niets op af te dingen. Rekken nam hierna snel het heft in handen en creëerde diverse kansen. HSC had niets meer in te brengen en moest al zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Rekken kreeg kans na kans en het was wachten op de gelijkmaker. Een knappe actie van Bram Groot Wassink, noopte een Haaksbergenaar tot het maken van een overtreding net binnen de 16-meter. De scheids zag dit ook en legde bal terecht op de stip. De penalty werd resoluut binnen geschoten door Harm Koerselman. Nog geen 5 minuten later was het al 1-2 nadat Bram Groot Wassink al liggend de bal in het hoekje wist te prikken. Het leek alsof Rekken vervolgens een makkelijke ochtend tegemoet zou gaan, maar vlak voor rust kreeg HSC ook een penalty, nadat Harm Koerselman de bal ongelukkig tegen de arm kreeg. Ook deze penalty werd feilloos binnengeschoten waardoor we gingen rusten met een 2-2 stand.

We waren het er over eens dat er redelijk gebald werd en dat een overwinning niet kon blijven wanneer we op deze weg zouden doorgaan. Na rust veranderde er weinig. Rekken domineerde en creëerde flink wat kansen. Deze werden echter ook allemaal vakkundig om zeep geholpen. De tijd begon langzaam te dringen, maar we bleven rustig. Dit werd beloond nadat Pieter Kuiper het overzicht bewaarde en Danny Spanjaard op maat bediende. Deze zorgde voor de bevrijdende 2-3.  Rekken kreeg vervolgens verschillende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar dit werd door ons verzuimd, waarna voor de goal van Tom Bannink nog een enkele hachelijke situatie ontstond. Rekken hield stand en nam zo moeizaam, maar volledig terecht de punten mee naar huis. Rekken 2 staat door het verlies van GFC weer bovenaan, maar voelt de hete adem van Bentelo en Bon Boys in de nek. Volgende week  spelen we de lastige thuiswedstrijd tegen Markelo. Wanneer we deze winnend afsluiten zijn we Herbstmeister; komt dat dus zien!

Opstelling: Tom Bannink, Nick Scholten, Paul ten Brinke, Robert Boevink, Frank Hartemink, Ruud Giesbers, Jorik Reijerink, Harm Koerselman, Bram ten Barge (Danny Spanjaard), Bram Groot Wassink, Rick Rexwinkel (Pieter Kuiper).

Tweede

Gerelateerde berichten

Leave a Comment