Foto’s en verslag: Rekken E2 – DEC’10 E2

Rekken E2 – DEC’10 E2 (zaterdag 19-11-2011)

Vandaag kreeg Rekken E2 de koploper op bezoek. Dit is DEC’10, dit is de ‘nieuwe’ naam voor de jeugdteams van EGVV en Diepenheim samen.
Gelukkig moesten we thuis en konden we dus ook niet naar het verkeerde complex rijden (EGVV óf Diepenheim?). Aangezien DEC’10 ook groene shirts had speelden we deze wedstrijd in de oranje hesjes.

Rekken E2 speelt de laatste weken helemaal niet slecht. Teams die bovenin meedraaien hebben tegen dit team niet zomaar gewonnen. Zo zijn de laatste uitslagen van Rekken E2 als volgt.
4-1 gewonnen, 0-3 verloren en 6-3 verloren. Wat zegt zo’n stand nou? In dit geval dat er elke wedstrijd sprake is van een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide teams.

Vandaar dat we ook niet bang waren voor DEC’10, laat ze maar komen. Dit team is helaas aan ‘gewend’ om met cijfers als 15-0 te winnen. Voor de tegenstander niet leuk , maar voor DEC’10 zelf ook niet.

Wouter Grooters floot voor het begin en gelijk werd duidelijk wat de plannen van DEC’10 waren. RODA. Recht Op Doel Af. Hier waren wij het natuurlijk niet mee eens en dit lieten we dan ook niet toe. In de eerste helft konden we de tegenstander goed van het doel af houden en konden daarnaast zelf ook regelmatig opbouwen waaruit we soms een mogelijkheid kregen. Mede dankzij een paar mooie individuele acties kregen ook wij een aantal kansjes. Dit zorgde voor een leuke, boeiende en voor de spelers vermoeiende eerste helft. De ruststand was 0-3.

Wouter Grooters moest zelf ook voetballen en heeft in de rust zijn fluitje overgedragen aan Ivonne. Waar het in de eerste helft nog enigszins gelijk opging was DEC’10 in de tweede helft wel een stukje beter. Door een paar individuele acties van dezelfde speler liep de score even hard uit binnen een kort tijdsbestek. Gelukkig herpakten we ons. We creëerden zelf nog een kans alleen voor de keeper maar helaas werd de bal net niet in het net geschoten, de keeper redde goed. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde in 0-8.

Al met al zijn we erg tevreden over deze wedstrijd. Dit omdat we niet achteruit liepen voor de tegenstander. We durfden op te bouwen wanneer het kon, we durfden acties te maken en risico’s te nemen. Het klinkt voor sommigen misschien raar, maar zo heb je dus veel aanknopingspunten voor de volgende keren, hier kan je mee verder.

Ivonne bedankt voor het fluiten van de 2e helft!

Alle supporters bedankt voor de aanmoediging!