Pupil van de week: Mats Mos

Hij is geboren op 19 juli 2001 in Arnhem, woonde een tijdje in Nijmegen en kwam via Zelhem in Rekken aan de Zonderkamp terecht. Sinds enkele weken is hij alweer verhuisd en woont nu in een mooie woonboerderij aan de Ruskesslatweg. De 10-jarige Mats Mos is maar wat blij met de nieuwe woning want er is veel ruimte rond het huis. Op het bijbehorende weiland ter grootte van een half veld kun je mooi voetballen en er is ook al een groot doel geplaatst. Ook met vrienden verstoppetje spelen kan hier veel beter als bij het oude huis aan de Berkel.

Op zondag 6 november is Mats pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen Erix uit Lievelde. Erix is een Grieks woord en betekend onoverwinnelijk. De spelers van Rekken zijn dus gewaarschuwd.

De ouders van Mats zijn Mieke en Wim en Skip is zijn 7 jarig broertje. De familie Mos is een hele sportieve familie. Mats en Skip voetballen bij Rekken. Hun ouders doen aan hardlopen en vader Wim kun je ook regelmatig tegenkomen op zijn racefiets. De Friese stabij Pluk is hun huishond. Mats verheugd zich er op dat binnenkort Otje erbij komt. Otje is een Labador pup die nu nog bij zijn moeder is maar over enkele weken aan de Ruskesslatweg bij hem thuis komt wonen.

Mats zit in groep 7 op school “de Berkel” en vind gym, geschiedenis en aardrijkskunde de leukste vakken. “de Berkel” is een leuke school en het is erg fijn dat je vaak kan voetballen op het grasveld bij school waar de hond en de dwergen staan. Het liefst zou Mats later profvoetballer worden maar eerlijk gezegd denkt hij dat hij daar niet goed genoeg voor is. Sportleraar worden lijkt hem ook wel wat. Spelen in het eerste elftal van Rekken is een droom die misschien wel haalbaar is. Maar dan moet je 2 keer in de week trainen en hij weet nog niet goed hoe hij dat moet combineren omdat hij later wil gaan studeren en daardoor misschien te ver van Rekken af komt te wonen.

Mats heeft heel veel vrienden. Maar Melle en Noah zijn zijn allerbeste vrienden. Voetballen, zwemmen en vissen zijn populaire bezigheden. De vrienden halen soms kattenkwaad uit en beleven zo van allerlei spannende dingen.

Op een hete zomerdag toen de halve klas bij de Berkel aan het vissen was kregen ze het zo warm dat ze besloten een stukje te gaan varen met het bootje van Mats zijn ouders. Iedereen wilde mee in de boot. Maar met z’n allen waren ze te zwaar en het bootje zakte dieper en dieper en dreigde te zinken. Eèn voor èèn deden ze gauw hun kleren uit en sprongen in hun onderbroek in de Berkel. In een mum van tijd lag de hele klas in het water te spartelen.

Ook bij Sportclub Rekken halen ze geintjes uit. Toen een keer de trainers niet opletten hebben ze het putje in de kleedkamer met gras dichtgestopt en de ramen dichtgedaan Daarna zijn ze gaan douchen. De kleedkamer werd èèn groot stoombad en het leek net een sauna. Toen de leiders het ontdekten waren ze niet blij en het laat zich raden wie de rommel op moest ruimen.

Mats speelt in de E1 op het middenveld. Hij is rechtsbenig en ook een beetje linksbenig. Hij wil graag een complete voetballer worden en oefent daarom veel om zijn linkerbeen sterker te maken. Voetballen bij Rekken is erg leuk. De trainers en leiders zijn best aardig en je kunt er veel van leren. Rekken is een mooie club alleen er zijn niet genoeg kleedkamers.

Mats komt bij bijna alle thuiswedstrijden van het eerste kijken. Coen en Wouter vind hij de beste spelers van Rekken. Mats kijkt erg uit naar zondag wanneer hij pupil van de week mag zijn. Hij is erg benieuwd hoe het er bij het eerste aan toe gaat. Wij van Rekken hopen dat de sportieve familie Mos een fijne en onvergetelijke middag mag hebben.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment