Pupil van de week: Mart Loman

Mart Loman is zondag pupil van de week bij de beker-wedstrijd Rekken tegen Bredevoort. Het zou wel eens een interessante en spannende wedstrijd kunnen worden omdat beide ploegen in de 5de klasse spelen. Bovendien moet er een winnaar komen. Dat betekend dat na 90 minuten wedstrijd en een gelijke stand er penalty’s genomen moeten worden. Mart zou het geweldig vinden dat het tot penalty schieten komt. Hij verheugt zich nu al op de spanning en hij hoopt vurig dat Rekken de meeste goals maakt. Aan de keeper van Rekken zal het volgens Mart niet liggen want die weet precies hoe hij de schoten uit het doel moet ranselen.

Normaal draagt de pupil van de week de zelfde wedstrijdkleding als de spelers van het eerste. Dit keer zal het anders zijn. Mart wil ooit doelman van Rekken worden en werkt daar fanatiek aan. Het keepen zit in zijn genen. Oom Bart Jan Mellink is de eerste doelwachter van Rekken en Tom Bannink is ook familie. Daarom mag hij als pupil van de week deze keer zijn eigen geel-zwarte keeperstenue dragen en daar word hij heel blij van. Echter zijn trainers Marc en Jari herkennen in hem ook een interessante veldspeler en daarom moet hij ook regelmatig opdraven als verdediger. En  dat is te begrijpen. Een maand geleden toonde Mart zijn grote klasse en won met grote overmacht de penaltybokaal bij de E jeugd. Koel, zakelijk en slim plaatste hij onhoudbare schoten voor de keepers. Een topprestatie van een schutter die eigenlijk liever keeper wil worden. De 10 jarige Mart is een spontane en vrolijke jongen die altijd een antwoord paraat heeft. Hij woont op de Woerden samen met zijn ouders Henk Jan en Esther en zus Jorien die sinds kort ook bij Rekken voetbalt. Thuis hebben ze een papagaai (grijze roodstaart) die Vasco heet. Vasco praat iedereen na en zegt ook wel eens lelijke dingen waar niet iedereen even blij van word.

Evenals bijna alle Rekkense kinderen zit Mart op “OBS de Berkel” Hij zit in groep 7 in de klas bij juf Marleen en meester Jan. Hij kan goed rekenen en gym is ook een mooi vak. Het is een leuke en gezellige school met allemaal kinderen van je eigen leeftijd om je heen. Het allermooiste is de laatste schooldag want dan heb je de dag daarna vakantie.

Mart heeft een hele grote vriendengroep. Op de vraag of hij ook een vriendin heeft reageert hij heel gevat: nu nog niet maar dat zal er ook nog wel een keer van komen.

Met Noah zijn buurjongen voetbalt hij veel. Ook Mika en Ramon doen dan vaak mee. Zwemmen en vissen zijn andere favoriete bezigheden. En als het slecht weer is haalt Mart zijn crossfiets uit de schuur en leeft zich uit in de modder. Mart zit ook vaak achter de computer spelletjes te doen. Hij heeft liefst 165 vrienden op Hyves en zit ook op Twitter en Facebook. Op TV kijkt hij vaak naar Eredivisie Live, Politie op de hielen en zondagavond 7 uur Studio Sport. Mart heeft een heel sportieve familie.  Zijn opa Henk Mellink speelt elke week nog in het 5de elftal en is de oudste speler van Rekken. Zijn oma Gonny zit in het hoofdbestuur en zorgt onder ander voor de kleding van alle spelers. Zijn ouders doen aan hardlopen en fitness en zijn zus voetbalt.

Mart is heel erg blij dat hij zondag pupil van de week mag zijn. Hij is een echte voetballiefhebber en erg benieuwd hoe het er in het eerste achter de schermen aan toe gaat. Bijna elke thuiswedstrijd staat hij aan de lijn en bij de meeste uitwedstrijden is hij ook vaak present. De meeste jongens die ook wel bij het eerste komen kijken gaan vaak een balletje trappen maar Mart doet daar niet aan mee. Hij wil de hele wedstrijd zien en vind dat je de hele rest van de week nog tijd genoeg hebt om zelf te voetballen. Zondag mag hij de wedstrijd vanuit de dug-out bekijken. Rekken hoopt dat Mart, alle toeschouwers en zijn sportieve familie  een leuke middag mogen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment