Pupil van de week: Mees Groen

Hij begon zijn sportcarrière in Haaksbergen bij hockeyclub HHC Haackey en daar was het eigenlijk best wel leuk. Het nadeel was dat hij zijn medespelers niet goed kende laat staan dat hij wist waar ze woonden. Van zijn vrienden op school in Rekken hoorde hij wat ze allemaal meemaakten op de voetbal bij Rekken en hoorde de meest enthousiaste en spannende verhalen waar hij niet over mee kon praten. Hij kwam er achter dat hij heel wat miste en speelt daarom nu al weer meer dan een jaar met heel veel plezier in het D1 elftal van Sportclub Rekken.

Zondag 09 oktober 2011 word zijn grote dag. Mees Groen is dan pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen DEO uit Dijkhoek bij Borculo. De 11jarige Mees is er maar wat blij mee dat hij nu aan de beurt is hoewel hij ook wel een beetje gespannen is.

De familie Groen woont aan de Vossebultweg 2. Op deze voormalige mooi verbouwde boerderij woonde vroeger de naar Noord Duitsland geëmigreerde familie Spanjaard. Mees zijn ouders heten Mia en Roeland. Zijn broers zijn Job, Sem en Melle. Melle is de tweelingbroer van Mees. Thuis hebben ze heel wat dieren. Er zijn 4 honden (voor de bewaking en voor de lol) die luisteren naar de namen Patoe, Nala, Fanny en Floks. Verder zijn er 4 kippen en een haan, 2 paarden en nog wat schapen.

Mees zit op de “Berkelschool” in groep 8. Engels, Nederlandse taal en biologie zijn fijne vakken en verkeer vind hij oersaai. Op de vraag of hij het leuk vind op school antwoord hij dat naar school gaan nu eenmaal moet maar leuk is wat anders. Volgend jaar gaat hij waarschijnlijk naar “het Assink” in Eibergen en wil daar graag het HAVO niveau halen. Hij heeft al wel ideeën wat hij later wil worden.  Acteur lijkt hem wel wat. Iets bij de TV achter de schermen zou ook kunnen. Overigens heeft zijn neef een echte film gemaakt waar Mees als figurant aan mee heeft gedaan. Vooral de opnamedagen waren erg leuk. Er ging daar ook wel eens wat mis maar daar mag hij niks van vertellen want daarvoor heeft hij een contract getekend.

Mees heeft een hechte en grote vriendengroep. Voordat hij de namen noemt moet hij eerst even goed nadenken want hij zou het vervelend vinden dat hij iemand vergeet. Dan volgen de namen in hoog tempo. Maurits, Job, Roy L, Koen, Timo, Roy L, Daan, Dirk en Pepijn. Ook heeft hij een vriendin: Emma.

Spits zijn van het D1 jongensteam is zijn droom. Echter er zijn meer jongens die goed op deze plek kunnen voetballen. Ook speelt hij de laatste tijd vaak rechtshalf en dat is ook wel een positie waar hij zich thuis voelt. Het mooiste op voetbal bij Rekken is dat je samen met vrienden speelt. Dat je leert overspelen en dat je elkaar vaak ziet door de week en in het weekend. Er kan ook nog wel wat verbeterd worden bij Sportclub Rekken. Van Mees mag de club best nog flink groter worden zodat er tribunes komen en “het Asterloo” een klein stadionnetje wordt.

Vissen aan de Berkel is zijn grootste hobby. Hij wil niet vertellen waar precies. Het is een uniek plekje dat alleen hij en zijn visvrienden kennen. Het zou jammer zijn dat het verraden werd en iedereen hier zijn hengel uit zou gooien. Ook voetbalt hij vaak met zijn vrienden en met zijn 3 broers en vader. Mees leest veel boeken. Het verhaal moet spannend en mysterieus zijn en het boek moet zo zijn geschreven dat je het zo snel mogelijk uit wilt hebben. Dan speelt hij ook nog gitaar en heeft èèn keer per week les in Eibergen. Ook kun je hem regelmatig achter de computer vinden en kijkt hij vaak naar misdaadfilms op TV zoals “Flikken Maastricht”. Ook “Wie is de mol” is spannend maar een komedie kan ook leuk zijn.

Het leukste bij Rekken zijn de wedstrijden van het D team. Mees weet niet wie de beste speler is bij Rekken omdat hij zondags niet zo vaak bij het eerste komt kijken. Vorig jaar vond hij Theo Janssen de beste speler in Nederland maar sinds hij naar Ajax is gegaan is daar niet veel meer van over. Overigens heeft hij helemaal niets op met Ajax en is FC.Twente zijn club. Op dit moment is Marc Janco de beste speler in Nederland.

Zondag moet het dus gebeuren. Mees is er vast van overtuigd dat Rekken van DEO gaat winnen. Dat hij daar bij mag zijn als pupil van de week is heel leuk en spannend tegelijk. Wij van Rekken wensen Mees en de familie Groen een mooie middag toe.


Gerelateerde berichten

Leave a Comment