Verslag: HSC’21 DA1 – Rekken DA2

Zondag 11 september
Goede seizoensstart Dames 2

Lisa en Tanja wachtten ons op in Haaksbergen, hierdoor hadden wij de bespreking in de kleedkamer. We hebben afgesproken dat we ons eigen spel zouden afdwingen. Dat werd erg letterlijk genomen want toen wij in onze traditie werden gestoord, kwam de leidster van HSC binnen en vertelde ons dat wij hun uitshirts aan moesten. Hier waren wij het niet mee eens want natuurlijk maken wij alleen maar reclame voor onze eigen sponsor Beusink. Dus het eerste punt was afgedwongen, en speelden wij in onze eigen shirts. We liepen het veld op en werden omringd door vele supporters en zelfs de pers, Ria Nijhof, was aanwezig. Dit gaf ons al goede hoop.

Na een snelle, maar toch goede warming-up begonnen we het spel aanvallend. We hebben 45 minuten lang druk gezet en er kwamen fantastische kansen die er helaas niet in zijn gegaan, waardoor de stand tot aan de rust 0-0 bleef. In de rust werd ons even duidelijk gemaakt dat we zorgvuldiger met de kansen om moesten gaan. Toen we aan de 2e helft begonnen waren we allemaal weer op adem en in de 2e minuut kwam onze aanvoerster Ivonne, door een mooie bal van Lieke, 1 op 1 met de keeper en trapte hem er zacht maar doelbewust in. Snel na de 0-1 volgde de 0-2 door Wieke, deze werd mooi samen gespeeld door Joyce en Lieke, de tegenstander gaf Wieke alle ruimte en tijd en die heeft ze goed benut. Enige tijd later kwam de bal over de linkerkant en Ilse’s voeten terecht. Zij had alle tijd om de bal aan te nemen en schopte hem er strak in. Tanja werd op haar pijnlijke voet getrapt en toch ging ze door, dit was niet erg verstandig van hoor want vlak daarna werd ze nog een keer geraakt. Waardoor Sylvia op haar blote voeten het veld op rende en nam Tanja weer mee. In ruil voor Tanja kwam Ellen er weer in, ook zij is geblesseerd aan haar teen, maar heeft zich er goed doorheen geschopt. Het laatste doelpunt (0-4) werd met een voorzet van Joyce door Wieke gemaakt. Laura heeft in de wedstrijd één mooie redding, en voor de rest weinig te doen gehad. Wat een verdienste was voor de verdediging.

Dit seizoen zijn we met begonnen met een nieuwe vlagger, die het overweldigend heeft gedaan en is aangenomen. (Mart, bij deze)
We zijn het spel geëindigd met een overwinnen van 0-4. We hebben er wel wat krassen en blessures aan over gehouden, maar de eerste 3 punten zijn binnen!