Opleving na rust niet genoeg voor Rekken

Sportclub Rekken heeft op bezoek bij SV Delden een onnodige 2-1 nederlaag geleden. Na een zwakke eerste helft herpakten de bezoekers zich uitstekend in het tweede bedrijf, maar dit bleek niet voldoende voor een punt. Invaller Joey Vos maakte het enige Rekkense doelpunt.

Delden was de afgelopen weken aardig op schot. Tegen zowel Vios als Rietmolen scoorde de nummer twee van de competitie maar liefst vijf keer, en tijdens de ontmoeting in Rekken maakten ze ook al indruk. Toch kwam het eerste gevaar van de gasten, hoewel er geen sprake was van een uitgespeelde kans. Zo’n kans kwam er wel voor Delden in minuut acht. Rekken verzuimde in te grijpen op het middenveld, waardoor de thuisploeg makkelijk kon combineren tot aan het Rekkense doel. Eenmaal in kansrijke positie was het ook direct raak: 1-0. Na ruim een kwartier verdubbelde Delden de voorsprong, en even leek het erop dat ze opnieuw hard uit gingen halen. Dit gebeurde echter niet: Rekken zakte verder in en wist de rust te halen zonder verdere tegengoals.

Na rust leek Delden gas terug te nemen, terwijl Rekken juist beter begon te voetballen. Dit resulteerde na ongeveer een uur in de aansluitingstreffer. Joey Vos, die al vroeg in de wedstrijd in was gevallen voor de geblesseerde Thies Diepenmaat, draaide een hoekschop in één keer het doel in. Hierna kreeg Rekken nog verschillende mogelijkheden via onder anderen Merijn Roos en Thijs Tankink, maar tot een treffer kwam het niet. Ook Delden kreeg nog enkele kansen, maar Dylan Bijlsma werd niet meer gepasseerd waardoor 2-1 de eindstand bleek.